Haberler

CHP İzmir'e Alaattin Yüksel Aday Oluyor

Chp İzmir'de 'İl başkanı kim olsun?' sorusunun yanıtını için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, devreye girdi.

Chp İzmir'de 'İl başkanı kim olsun?' sorusunun yanıtını için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, devreye girdi. Kocaoğlu, ilçe belediye başkanlarına 'Nevzat Kavalar mı Alaattin Yüksel mi?' diye sordu. Bayraklı ve Menemen dışındaki belediye başkanlarının hepsi 'Yüksel' dedi. CHP Parti Meclisi üyesi Alaattin Yüksel, 11 yıl aradan sonra yeniden talip olmaya hazırlandığı görev için ilçe başkanları turuna çıktı.

İzmir'de 2001 ve 2003 yıllarında iki dönem il başkanlığı yapan CHP eski İzmir Milletvekili Alaatin Yüksel, belediye başkanlarının ardından ilçe başkanlarının da desteğini alabilmek için tura çıktı. 11 yıl sonra yeniden İzmir İl Başkanı olmaya hazırlanan Yüksel, "Belediye başkanları benim il başkan adayı olmam konusunda görüş bildirmiş. Partimde bana ihtiyaç varsa 'bu sorunu sen çöz' deniyorsa adaylık konusunda direnç göstermem. İlçe başkanlarıyla da görüşerek kararımı açıklayacağım. Seçilen ilçe başkanlarımı tebrik edememiştim, tek tek dolaşıp hem tebrik edeceğim hem görüşlerini alacağım. Sokakta yürürken İzmirliler bana hep 'başkanım' dediği için seçilirsem bu durumu yadırgamayacağım" diye konuştu.

43 YILDIR CHP'Lİ,

Öğrencilik yıllarında '68 hareketi' içinde yer alan Yüksel, 1972'de CHP'ye üye oldu. 1977'de Manisa İl Genel Meclisi Üyeliği'ne seçildi. 1980 darbesiyle sona eren bu görevinin ardından 1989 yılında Salihli Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulundu.1995'te CHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyeliği, 1999'da ise İl Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yaptı. 2001 ve 2003 yıllarında, iki dönem üst üste CHP İzmir İl Başkanlığı'nı kazanarak görevini yürüttü. 2002 genel seçimlerinde İzmir'deki 26 milletvekilliğinden 16'sını kazanırken, 2004 yerel seçimlerinde ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı da dahil olmak üzere merkezdeki 10 belediye başkanlığından 8'ini kazandı. CHP'de Parti Meclisi Üyeliği, yerel yönetimlerden daha sonra da halkla ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yapan Yüksel, 2011 genel seçimlerinde İzmir milletvekili seçildi. 2015 genel seçimlerinde adaylık başvurusu yapmadı. Yüksel'in Parti Meclisi üyeliği devam ediyor.

"24 SAAT SOKAKTA OLACAĞIM"

Öte yandan CHP eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Ülkümen Rodoplu, örgütün adayı olarak yola çıktığını ve geri dönmeyeceğini belirterek, 24 saat sokakta siyaset yapacağını söyledi. Rodoplu, şöyle konuştu:

"Ben kararımdan dönmüyorum. Kesinlikle aday olacağım. Bu noktadan sonra geri dönüşü doğru bulmuyorum. Hem örgüte hem yoldaşlarıma, arkadaşlarıma, aileme kente karşı sorumluluğum var. Sözümün arkasındayım. Örgütün adayıyım, kendimi CHP'nin hizmetine adamış biriyim. Önümüzdeki süreçte de kentteki bütün CHP'lilerin milletvekillerini, belediye başkanlarını, ilçe başkanlarını sürecin içine katıp beraberce müthiş bir heyecan yaratacağız. Sendikalar, odalar, meslek örgütlerini dinleyeceğz. Sokağı dinleyeceğiz. 24 saat sokakta olacağız. Bu yolda kendisini gören tüm örgüt üyelerine çağrımdır. Gelin bu işi birlikte yapalım. Kimseyi kırmadan incitmeden yereldeki başarılarımızı İzmir'den Türkiye'ye anlatalım. İzmir'de nasıl başarıyorsak bütün Türkiye'de başarabileceğimizi gösterelim."

"SARAYLARA DA TEK ADAM SEÇİCİLİĞİNE DE KARŞIYIZ"

CHP eski Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, süreci perşembeye kadar takip edeceğini, adaylığını sürdürdüğünü belirterek, belediye başkanlarının Yüksel adını vermesine şu sözlerle tepki gösterdi:

"Hoşuma gitmeyen, bu partiye yakıştıramadığım partinin sol ilkelerine, demokratik tavrına uymayan durumlar var. Bizim de bir sarayımız var. Sarayın bugünkü sahibi, yardımcılarıyla toplanıyor sanki başka aday yokmuş gibi iki isim ortaya koyup 'hangisini istersiniz' diyor. Hangisini isteyecekleri bellidir. 18 yardımcısıyla sarayda karar veriyor. O zaman biz saraylara, tek adam seçiciliğine neden karşıyız ki neden ilkelerimizde bu var ki. Bu örgüt gerçek anlamda demokratsa, Atatürk'ün kurduğu partinin üyeleriyse buna 'evet' demezler diye düşünüyorum. Yola çıktığımız arkadaşlarımız yolda yanımızdan ayrılınca yeni bir durum değerlendirmesi yapmak zorunda kaldık, iki gün onu yapacağız."

"BEN DE AĞABEYLİK, AMCALIK YAPARIM"

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adayı olarak kongreye gireceğini ileri sürdü ve kendisinin de bu partiye ağabeylik, amcalık yapabilecek olgunlukta olduğunu ifade etti. Serter, şöyle konuştu:

"Ben il başkan adaylığımı kimsenin çıkışına göre ayarlamam. Adaylığını açıklayan tek kişiyim. Bu kararı tek başıma almadım. Örgüte aileme ve genel başkanıma danıştım. Hiç kimsenin çıkması benim kararımda bir geri vitese neden olmayacaktır. Ben 11 aylık görev süresince örgütümle dostluk bağı kurdum. İyi bir birleştirici oldum. Kimseyle kırgın olmadan, 11 ayda ön seçim ve iki genel seçim ile kongreleri ciddi bir başarı ile sonuçlandırdım. Bu başarının da somut yanıtı, genel başkanımızın mesajının içinde yer alıyor. Genel başkanımız örgüte, 'ben Serter'den memnunum ve onunla devam etmek istiyorum' mesajı vermiştir. Bu mesajı hep birlikte iyi okumalıyız. Genel başkanın yanında dik durup, sonuna kadar siyaseti götürmek durumundayım. Bazı duyumlar aldım, ağabeylik, amcalık gibi. Bizler de olgun yaşa geldik. Geleneksel saygımızdan bizden yaşça bir yaş bile büyük olsa abi demeyi gurur sayarız. Bizim de hayatımızda hem babalık, hem ağabeylik hem kardeşlik hem dostluk var. İzmir'i bu özelliklerimle kucaklıyorum. Öyle ki iş dünyası, STK'lar, siyasi arenadaki tüm bileşenler, her partilimiz yaptıklarımızı takdirle karşılıyor ve il başkanlığının hakkını verdiğimizi dile getiriyor. 2019 için CHP'nin iktidarın tüm anahtarlarını bu kongrede bulacağız."

Menemen ve Bayraklı belediye başkanlarının desteği ile yola çıkan Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar ise adaylığını resmen açıklamadan önce Kocaoğlu ile görüşecek. Kocaoğlu'nun Kavalar'ı adaylıktan vazgeçirmesi bekleniyor. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Alaattin Yüksel Aziz Kocaoğlu İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title