Haberler

CHP İstanbul Milletvekili Şeker Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, CHP'de olağanüstü kurultay taleplerine ilişkin, "Kimse kavga etmiyor, insanlar düşüncelerini ifade ediyorlar.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, CHP'de olağanüstü kurultay taleplerine ilişkin, "Kimse kavga etmiyor, insanlar düşüncelerini ifade ediyorlar. Düşüncelerimizi ifade etmezsek doğruyu bulamayız. Kapının önü de parti de ülke de bizim." dedi.

Şeker, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de basın özgürlüğünün bulunmadığını, dünya basın özgürlüğü sıralamasında Türkiye'nin 163. sırada olduğunu söyledi.

Bazı CHP'li milletvekilleriyle geçen hafta cezaevinde bulunan gazetecileri ziyaret ettiklerini belirten Şeker, tutuklu gazetecilerin neyle suçlandıklarını dahi bilmediklerini öne sürdü. Şeker, bunun açıkça insan hakkı ihlali olduğunu ifade ederek, "Böyle bir ortamda basın özgürlüğü gününü kutlamak da imkansızdır. Daha önce Wikileaks, geçen hafta da Wikipedia engellendi. 'Hayır' diyenler ve benim hesabımda engellenmeyle ilgili bir işlem başlatılmış durumda." diye konuştu.

Şeker, "Kadıköy bitmedi, hayır yeni başlıyor" şeklindeki sosyal paylaşımını kaldırmasının istendiğini, aksi halde engelleneceğinin bildirildiğini aktardı.

Bunu kaldırmayacağını, halkın haber alma hakkını sonuna kadar savunacağını, ilgili makamlara itiraz edeceğini dile getiren Şeker, milletvekillerinin halkı haberdar etmesine engel olunamayacağını söyledi.

Şeker, "Demokratik hakkımızı, özgürlüklerimizi savunurken, bu tweetleri attığımızda engellenirken, bugün maalesef internette IŞİD'in sitelerine çok rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz, hiçbir engelleme yok. IŞİD'in yayın organlarına Türkiye'nin her yerinden erişilebiliyor. Bunlarla ilgili hiçbir işlem yapmayanlar, hayırına sahip çıkanlara karşı öfkeliler, tutukluyorlar." dedi.

Cumhurbaşkanın partili olduğunu, cumhurbaşkanına oy vermeyenlerin öteki olduğunu ileri süren Şeker, böyle bir ülkede ötekinin hakkını savunmuyorsa devletin çürümeye yüz tutacağını savundu.

Olağanüstü kurultay taleplerinin ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kavga edenleri gerekirse kapının önüne koyacağız." sözlerinin anımsatılması üzerine Şeker, eleştiriden korkmamak, eleştirinin önünü açmak gerektiğini kaydetti. Kimsenin kavga etmediğini, insanların düşüncelerini ifade ettiğini belirten Şeker, "Biz düşüncelerimizi ifade etmezsek doğruyu bulamayız. Kapının önü de bizim, parti de bizim, ülke de bizim. Hep beraber nasıl katkı verebiliriz, bunun çalışmasını yapmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title