Haberler

CHP İstanbul Milletvekili Çiçek Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, halk oylaması öncesinde "senaryonun" önceden yazıldığını iddia ederek, "Şayet hayırlar yüzde 60'lara yakın çıksaydı, mühürsüz oylar nedeniyle referandum iptal edilecekti ama baktılar denk gidiyor, mühürsüz oy pusulalarını geçerli saydılar.

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, halk oylaması öncesinde "senaryonun" önceden yazıldığını iddia ederek, "Şayet hayırlar yüzde 60'lara yakın çıksaydı, mühürsüz oylar nedeniyle referandum iptal edilecekti ama baktılar denk gidiyor, mühürsüz oy pusulalarını geçerli saydılar. Yani her durumda da kazan kazan." dedi.

Çiçek, düzenlediği basın toplantısında, halk oylaması sürecindeki usulsüzlüklerin esprili bir şekilde anlatıldığını söylediği 5 dakikalık bir sinevizyon izletti.

Türkiye'nin 17 Nisan sabahı, bir asırlık parlamenter sistemden sonra Türk tipi yeni bir sisteme uyandığını belirten Çiçek, halk oylaması sürecinde yaşandığını ifade ettiği usulsüzlükleri anlattı.

Dursun Çiçek, oy kullanılan bir sınıfın girişinde, elinde kalaşnikofla bekleyen kişinin fotoğrafını gösterdi, Muş Valisi'nin olayla ilgili açıklamasını eleştirdi.

Halk oylaması sonucunun yüzde 51 ile evet olduğunun açıklandığını anımsatan Çiçek, şöyle konuştu:

"Bunların nasıl oylar olduğunu gördük. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), bir noktada il ve ilçe seçim kurullarının da önüne geçerek ve onları bağlayarak 'evetçi' tarafta olduğunu gösterdi. Daha önce mühürsüz oy pusulalarını kabul etmeyen YSK, bu halk oylamasında kabul etti.

Burada senaryo önceden yazıldı. Bu mühürsüz oy pusulaları sandıklara önceden gönderildi ve orada dağıtıldı. Şayet hayırlar çok fazla olsaydı, yüzde 60'lara yakın çıksaydı, mühürsüz oylar nedeniyle referandum iptal edilecekti ama baktılar denk gidiyor, bu sefer AK Parti'nin başvurusu üzerine, mühürsüz oy pusulalarını geçerli saydılar. Yani her durumda da kazan kazan."

CHP'li Çiçek, "evetler" lehine devlet kampanyası yürütüldüğünü iddia ederek, tamamında "evet" çıkan sandıkların yüzde 30'unda bütün vatandaşların oy kullandığını dile getirdi.

İktidarın sandıktan "evet" çıkması için bütün gücünü kullandığını savunan Çiçek, "İktidar, Türkiye'ye yakışmayacak şekilde demokrasiden, hukuk devletinden uzaklaşıldığını bir kez daha gösterdi, dikta yaklaşımlarını bir kez daha izledik." diye konuştu.

Çiçek, bu oylamanın seçim tarihine yeni bir seçim türünü, "mühürsüz seçimi" eklediğini belirtti.

YSK'dan sonuç alamadıklarını, ancak itirazlarının Anayasa Mahkemesi ve AİHM nezdinde devam edeceğini aktaran Çiçek, "İlk seçimlere kadar, iktidarın bu hırsızlığı ve milli irade gasbını millete anlatmaya devam edeceğiz. Bu mücadele yeni başladı ve ilk seçimlere kadar da devam edecektir. Hayır oyu verenler, ilk seçimlerde bu değerlere sahip çıkan siyasi partilere ve adaylara destek verecektir. Onlar da Türk milletine hesap vermek için sandığa gömülecektir, o günü dört gözle bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Yüksek Seçim Kurulu Dursun Çiçek Türkiye Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title