Haberler

CHP İstanbul Milletvekili Adıgüzel Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, "AKP'nin hazırladığı özel istihdam bürolarının kurulmasını öngören yasa tasarısıyla işgücü piyasası köle pazarına dönüştürülmek isteniyor.

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, "AKP'nin hazırladığı özel istihdam bürolarının kurulmasını öngören yasa tasarısıyla işgücü piyasası köle pazarına dönüştürülmek isteniyor." dedi.

CHP İstanbul milletvekilleri Adıgüzel ve Mahmut Tanal, Meclis'te düzenledikleri basın toplantısında, özel istihdam bürolarının kurulmasını öngören kanun tasarısını eleştirdi.

Özel istihdam bürolarının kurulmasını öngören tasarının iş hukukuna, evrensel hukuka ve temel insan haklarına aykırı olduğunu savunan Adıgüzel, "AKP'nin hazırladığı özel istihdam bürolarının kurulmasını öngören yasa tasarısıyla işgücü piyasası köle pazarına dönüştürülmek isteniyor. İşçilerin iş güvenceleri yok sayılmak isteniliyor. Böyle geçici çözümlerle işçiler daha çok mağdur olacak. Tasarıyla daha çok işçiyi iş kazalarına kurban edeceğiz." diye konuştu.

Adıgüzel, emekçileri "yandaş simsarların" eline teslim etmemek için yasa tasarısına CHP olarak "hayır" dediklerini belirtti.

Mahmut Tanal da tasarıyı "modern kölelik yasası" olarak niteleyerek, "Bu yasa tasarısı insanların onuruyla, haysiyetiyle bağdaşmayan yasadır, insanların onurunu aşağılayan bir yasadır." ifadesini kullandı.

Basın toplantısına Maltepe Belediyesi Emekçi Meclisinden bazı işçiler de ellerinde "taşeron işçilik ölüm demektir", "emekçiyiz haklıyız kazanacağız", "köle değil emekçiyiz", "koşulsuz kadro istiyoruz", "iş güvencesi istiyoruz" yazılı dövizlerle katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Onursal Adıgüzel Mahmut Tanal İstanbul Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title