Haberler

CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı'dan Sağduyu Çağrısı

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Taksim Gezi Parkı olaylarının yıl dönümü nedeniyle CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı önünde toplanan kalabalığa dağılmaları çağrısında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP milletvekilleri Bihlun Tamaylıgil, Süleyman Çelebi, CHP İl Başkanı Salıcı ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, akşam saatlerinde CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı'na geldi.

Daha sonra Tanrıkulu ve milletvekilleriyle parti binasının bulunduğu yola inen Salıcı, burada toplanan partililere seslendi.

Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybedenleri anmak isteyen insanlara karşı çok yoğun polisiye önlemler alındığını ve ulaşımın kısıtlandığını söyleyen Salıcı, bu duruma tepki gösterdi. Salıcı, tahriklere kapılmayacaklarını kaydederek, şöyle devam etti:

"Sizlerden ricamız, ülkede bir karşıtlık, kutuplaşma, yurttaşlarımızın karşı karşıya gelmesine neden olacak herhangi bir olayın içinde biz CHP'liler olarak olmayacağız. Onların bütün oyunlarını boşa çıkaracağız. Yurttaşlarımızın canını, malını korumak için de elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Sizlerden isteğim, Taksim'in muhtelif noktalarına gidecek milletvekillerimizi takip etmeniz, onların davranışlarına uygun bir davranışın hep beraber gösterilmesidir. Türkiye'nin demokratikleşmesi mücadelesine emek veren, bunu da hayatıyla ödeyen gençlerimizin anılarına saygıyla hep birlikte bu açıklamadan sonra dağılalım."

Kalabalık arasından bazı kişiler, slogan atarak Salıcı'ya tepki gösterdi. Yazar İmambakır Üküş, "Sizin yaptığınızın polisin yaptığından ne farkı var? Bunların hesabını vereceksiniz" şeklinde bağırdı.

"Provokasyona ve provokatörlere alet olmuyoruz" şeklinde karşılık veren Salıcı'ya Üküş, "Provokatör sizin gibilere söylenir. Polis işbirlikçileri" dedi.

Grup daha sonra dağılmaya başladı.

İdris Bal da Beşiktaş'a geldi

Bu arada, Beşiktaş Çarşısı içinde Beşiktaş Kulübü taraftarlarının da aralarında bulunduğu bir grup toplandı. Çarşı içine, geçen yıl Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybedenlerin fotoğrafları asıldı.

Grubu, Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal da ziyaret etti.

Bal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gezi olaylarının, siyasette ve toplumda rönesans, reform gibi önemli bir dönemi başlattığını düşündüğünü söyledi.

Demokratlık ve evrensel değerler çizgisinde bir araya gelmeye başlayan insanların baskıcı uygulamalara karşı çıktığını kaydeden Bal, "Özellikle bu çerçevede Çarşı Grubu adı altında, gerçekten halkı, sivil toplumu temsil eden, damardan halkın hissiyatlarını ortaya koyan, bunu koyarken de hiçbir ayrım yapmayan, içinde sağcıyı da solcuyu da barındıran, farklı etnik grupları barındıran ama 'demokrasi' diyen, 'insan hakları' diyen, şiddetle, marjinal gruplarla arasına mesafe koyan önemli bir aktör ortaya çıktı. Bir fenomen oldu. İşte o insanlar, gerçekten örnek oluyor, tebriği hak ediyor" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA / Politika

İdris Bal İstanbul Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title