Haberler

CHP İstanbul Gençlik Örgütü'nün Cerattepe Protestosu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Protestodan görüntüler Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Başkanı Kenan Oklu'nun konuşması Holding önüne çelenk bırakılması CHP İstanbul Gençlik Örgütü, Cengiz Holding binası önünde "Cerattepe geçilmez, Artvin halkı yenilmez" sloganıyla protesto düzenledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Protestodan görüntüler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Başkanı Kenan Oklu'nun konuşması

Holding önüne çelenk bırakılması CHP İstanbul Gençlik Örgütü, Cengiz Holding binası önünde "Cerattepe geçilmez, Artvin halkı yenilmez" sloganıyla protesto düzenledi.

Üsküdar Kısıklı Caddesi üzerindeki holding binası önünde toplanan grup, alanda "Cerattepe geçilmez, Artvin halkı yenilmez" yazılı pankart açarak çeşitli sloganlar attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Başkanı Kenan Oklu, son günlerde bu konu üzerine bir direnişin devam ettiğini söyledi.

Türkiye'nin birçok yerinin 'Gezi' sürecinde olduğu gibi ayağa kalkmış durumda olduğunu ifade eden Oklu, "Türkiye ayağa kalkmışken İstanbul yerinde duramaz ve bugün İstanbul'da CHP İstanbul Gençlik Örgütleri Artvin'e selam yolluyor yoldaşlar" diye konuştu.

Oklu, Cerattepe'nin 10 binlerce insanın evi olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"1992'den beri Artvinliler evlerini koruyorlar. Tıpkı atalarının onlara ve hepimize bıraktıkları bu mirası çocuklarımıza teslim edebilmek için mücadele ediyorlar. Buradan öncelikle Artvin halkına seslenmek istiyoruz. Yalnız değilsiniz, hepimiz yanınızdayız. Mücadelenize ses veriyoruz."

Tüm adli ve idari makamları görevlerini yapmaya ve hiçbir kamu yararı gözetilmeden hukuk dışı yapılan bu doğa katliamına dur demeye davet ettikleri kaydeden Oklu, "Bilinsin ki Artvin'in yok olmasına izin vermeyeceğiz. Bu davanın peşini bırakacak değiliz. Çünkü biz haklıyız ve kazanacağız" dedi.

Basın açıklamasının ardından konuşan CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel ise, kararlı bir şekilde direnen Artvin halkını ve tüm halkımızı saygıyla selamladığını ve mücadelelerinde yanlarında olduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından holding binası önüne "Cerattepe geçilmez, Artvin halkı yenilmez" yazılı siyah çelenk bırakan ve bir süre daha slogan atan grup daha sonra dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Üsküdar Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title