Haberler

Chp, İşsizliğin Nedenlerinin Araştırılmasını İstedi

CHP, işsizliğin nedenlerinin, işsizliğe karşı alınabilecek önlemler ve uygulama alanları ile işsizlik sonucu yaşanan sorunların araştırılması için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP, işsizliğin nedenlerinin, işsizliğe karşı alınabilecek önlemler ve uygulama alanları ile işsizlik sonucu yaşanan sorunların araştırılması için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşlarının imzasıyla hazırlanan araştırma önergesi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Önergenin gerekçesinde, Türkiye'de işsizliğin artarak devam eden bir sorun olduğu ifade edilerek, TÜİK'in bu konuya ilişkin rakamlarından örnekler verildi.

Hükümetlerin ekonomi yönetimindeki hataları ile artan işsizlik oranı arasında doğrudan ilişki olduğu belirtilen önergede, şunlar kaydedildi:

"Ülkemizde yaşayan yurttaşlar ekonomik, sosyal, siyasal, psikolojik alandaki birçok sorunla boğuşurken, resmi ve gayri resmi açıklamalar ile en öncelikli sorunun işsizlik olduğu gerçeği belirtilmektedir. Ülkemizde her yıl artan işsizlik oranının nedenlerinin, işsizliğe karşı alınabilecek önlemler ve uygulama alanları ile işsizlik sonucu yaşanan sorunların araştırılması, etkili ve sürekli çözüm önerilerinin sunulması amacıyla Anayasanın 98'inci, İçtüzüğün 104 ve 105'inci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılması için gereğini arz ederim."

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title