Haberler

CHP infaz kanununda değişiklik için AYM'ye başvurdu

Güncelleme:

CHP infaz kanununda değişiklik için AYM'ye başvurdu CHP, İnfaz Kanunu'ndaki düzenlemelerin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurdu.

CHP infaz kanununda değişiklik için AYM'ye başvurdu

ANKARA - CHP, İnfaz Kanunu'ndaki düzenlemelerin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurdu.

CHP TBMM Grup Başkanvekili Engin Altay, 7242 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un iptali için Anayasa Mahkemesine başvurdu. Altay, başvuru dilekçesinin ardından yaptığı açıklamada, iki ay önce kanunla ilgili olarak şekil bakımından AYM'ye başvuru yaptıklarını hatırlatarak, hala sonuç alamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Kamu vicdanını, kamuoyunu zedelememe konusunda çok titiz bir çalışma yürüttüklerini vurgulayan Altay, "Türkiye, CHP bu başvuru ile 'eli kanlı teröristlerin de tahliyesini istiyor' zannetmesin. Herkes için uygulanan denetimli serbestlik ve koşullu salıverilme indiriminde, TCK'nın 314. Maddesi'nin 3. Fıkrasından ceza alınanların da yararlanmasını istedik. Biz, TCK'nın 220. Maddesi'nin 6-7 ve 8. Fıkrası'ndan hüküm giyenlerin de yararlanmasını istedik. Yani düşüncesini görsel ve yazılı medya ile ifade edenler bundan yararlansın dedik" dedi.

Altay konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Yani, hırsızın yararlandığı indirimden gazeteciler yararlansın dedik. Denetimli serbestlik ve koşullu salıverilmede CHP'nin başvurusunda terör örgütü kurucusu, yöneticileri ve üyeleri için bir indirim talep edilmemiştir. Açık cezaevine ayrılma ya da ayrılmama konusunu da mahkemeye getirdik."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Anayasa Mahkemesi Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title