Haberler

CHP İlçe Kongresine Yapılan İtiraz Reddedildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Merkez İlçe Kongresi'nin, İlçe Seçim Kurulu tarafından ilan edilen kesin sonuçlarına İl delegeliği bazında yapılan 3 itiraz, İl Seçim Kurulu tarafından ret edildi.1 Nisan günü yapılan ve mevcut başkan Ömer...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Merkez İlçe Kongresi'nin, İlçe Seçim Kurulu tarafından ilan edilen kesin sonuçlarına İl delegeliği bazında yapılan 3 itiraz, İl Seçim Kurulu tarafından ret edildi.

1 Nisan günü yapılan ve mevcut başkan Ömer Yurtseven'in güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildiği merkez ilçe kongresinden sonra, CHP eski İl Başkanı Ali Kavak, Merkez İlçe Seçim Kurulu nezdinde sözlü itirazda bulunarak, il delegelerinin aday listelerinde ortak yazılanların aldıkları oyların toplanarak en fazla oy alandan başlamak şartıyla sıralanmasını talep etmişti. Merkez İlçe Seçim Kurulu, kongre sonucuna göre, yönetim ve il delegeliği listelerini parti tüzüğünün 49.maddesi uyarınca blok liste esasına dayanarak mazbataya dönüştürdü ve sonuçları resmen ilan etti. Merkez İlçe Seçim Kurulu'nun bu kararından sonra, eski İl başkanı Ali Kavak, kongrede aday olan Arif Balkanay ve Levent Özel, bu kez İl Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesi verdi.

Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven de bu itirazlara karşın İl Seçim Kurulu'na kapsamlı ve ayrıntılı bir dilekçeyle başvurdu. Konuyu değerlendiren İl Seçim Kurulu, yapılan 3 itirazı da reddetti. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Merkez Ali Kavak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title