Haberler

CHP İl Başkanlarından Baykal'a Destek

CHP İl ve Belediye Başkanları Toplantısının Ardından Açıklanan Bildiride, 'CHP Yeni Bir Genel Başkan Arayışında Değildir. Genel Başkanımız Deniz Baykal'ı Destekliyoruz' Denildi.

CHP İl ve belediye başkanları toplantısının ardından açıklanan bildiride, ''CHP yeni bir genel başkan arayışında değildir. Genel Başkanımız Deniz Baykal'ı destekliyoruz, kurultayda tekrar aday olmasını istiyoruz'' denildi.

CHP il ve belediye başkanları, parti genel merkezinde Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında toplandı. Yaklaşık 7 saat süren toplantının ardından bir bildiri açıklandı.

Bildiride, toplantıda söz alan il ve belediye başkanlarının 22 Temmuz seçimlerinde AK Parti'nin ''dini kullanarak oy aldığı ve büyük miktarda para harcanarak seçmenlere yardımda bulunmanın yanı sıra doğrudan çek ve para verildiğini'' ayrıntılarıyla anlattıkları ifade edildi.

Toplantıda, kongre sürecinin de değerlendirildiği kaydedilerek, il ve belediye başkanlarının kamuoyuna duyurulmasını istedikleri konular bildiride şöyle sıralandı:

''Genel Başkanımız ve MYK'nın izlediği politikaların doğru ve yerinde olduğunu belirtiyor ve destekliyoruz. AKP'nin muazzam para harcaması, dini siyasete alet etmesi, basının ve sermaye çevrelerinin AKP'ye büyük destek sağlamasına rağmen, Genel Başkanımızın büyük gayretleriyle CHP oylarında bir düşme olmamasını önemli sayıyor ve geleceğe umutla bakıyoruz. Kongre sürecinden ve kurultaydan partimizin güçlenerek çıkması için her türlü gayreti göstereceğiz.

CHP yeni bir genel başkan arayışında değildir. Genel Başkanımız sayın Deniz Baykal'ı destekliyoruz, kurultayda tekrar aday olmasını istiyoruz.

CHP, laik, demokratik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilkelerine sahip çıkarak sosyal demokrat ilkeler doğrultusunda ülke sorunlarını çözmek için var gücüyle çalışmalarını sürdürecektir.

21 Ekim 2007 Pazar günü yapılacak olan referandum oylamasına dileyenlerin katılmamasını, oy vermeye gidenlerin, 'hayır' oyu vermesini istiyoruz.''

Toplantıda kapsamlı bir değerlendirme yapan Genel Başkan Baykal'ın, kurultay sürecine değinirken, ''Partimiz elbette kurultay sürecinden tazelenerek, yenilenerek ve güçlenerek çıkacaktır'' dediği öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title