Haberler

CHP İl Başkanı Sancar'den Ağaç Katliamı İddiası

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulus Caddesi'nde üst yapı çalışmaları kapsamında yerinden köklenerek başka yerlere dikildiği belirtilen ağaçların, depolama alanında kurumaya terk edildiğini söyledi.

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulus Caddesi'nde üst yapı çalışmaları kapsamında yerinden köklenerek başka yerlere dikildiği belirtilen ağaçların, depolama alanında kurumaya terk edildiğini söyledi.

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar ve partililer, geçen cuma günü Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin, üst yapı çalışmaları yaptığı Ulus Caddesi'nde ağaç katliamı yapıldığını ileri sürüp, protesto etmişti. Bugün yaptığı açıklamada, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin üst yapı çalışmaları diye yolun ortasında bulunan yaklaşık 300 çam ağacına kıydığını ileri süren CHP İl Başkanı Teoman Sancar, Ulus Caddesi'nden köklenerek başka yerlere taşındığı belirtilen ağaçların Büyükşehir Belediyesi'nin depolama alanında kurumaya terk edildiğini iddia etti. CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci tarafından, köklenen ağaçların depolama alanına götürüldüğünün, kurumaya ve kesilmeye terk edildiğinin tespit edildiğini belirten Sancar, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı suçladı.

Teoman Sancar, köklenerek ağaçların iddia edildiği gibi başka yere dikilmediğini göstermek için basın mensuplarıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi'nin Kayhan Mahallesi'ndeki depolama alanına gitti. Ulus Caddesi'nde köklenen ağaçların dikilmediğinin ortaya çıktığını vurgulayan Sancar, "Büyükşehir Belediyesi'nin kamuoyuna yaptığı beyanlarda bu yüzlerce ağacın hiçbirinin katledilmediği ve başka yerlere nakledilerek yerine dikileceği bildirilmiştir. Bu konuda ağaçların kaderini merak ederek araştırmayı görev bildik. Ağaçların söküldüğü günden bu yana konuyu hassasiyetle takip ederek ağaçların nerede olduğunu Merkezefendi İlçe Başkanımız ortaya çıkarmıştır" dedi.

Sancar, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan için 'ağaç katili' nitelemesinde bulunup, "Burası Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Ulus Caddesi'nden söktüğü ağaçların mezarlığıdır. Hiç söyledikleri gibi bu ağaçların dikilmiş bir hali var mı? Aksine buraya getirilenler kesilmeye başlamış bile. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, sen bu ağaçların katilisin. Sen bu ağaçları buraya getirdin ve attın. Millete yalan söylüyorsun. Millete bu ağaçların dikildiğini söylediniz. Bir tanesinin bile dikilmediği gibi bir de üstüne üstlük taze, saksıya dikilmiş yüzlerce ağaç fidanın burada kurutulduğunu gördük" dedi.

BÜYÜKŞEHİRDEN AÇIKLAMA

Denizli Büyükşehir Belediyesi, CHP'nin iddiaları üzerine yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Ulus Caddesi'nde başlattığı üst yapı çalışmaları kapsamında kaldırım ve refüjlerde bulunan ağaçlar, trafik akışını engellemesi, yaya ve sürücülerin can güvenliğini tehdit etmesi nedeniyle bulundukları yerden ağaç nakil araçları ile sökerek Denizli Büyükşehir Belediyesi fidanlığına dikmiştir. Ancak Denizli Büyükşehir Belediyesinin yaptığı tüm bu titiz çalışmalara rağmen bugün bir siyasi partinin yönetimi buradaki ağaçların Kayıhan Mahallesi'ndeki belediye depolama alanına atıldığını iddia ederek, gerçeği yansıtmayan bir açıklamada bulunmuştur. Burada Denizli genelinde Denizli Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alnındaki yeşil alanlar ve parklarda budanan, kuruyan, hastalıklı ve tedavisi mümkün olmayan ağaçlar depolanmaktadır. Burada depolanan ve kurtarılması mümkün olmayan bu ağaçlar yine belediyemiz ekipleri tarafından yakacak odun haline getirilerek, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığımızca belirlenen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza verilmektedir. Söz konusu açıklama tamamen asılsız ve kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir."

- Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Teoman Ulus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title