Haberler

CHP İl Başkanı Engin, Bayraklı CHP'nin Misafiri Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ali Engin ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ali Karabay Bayraklı İlçe örgütünün misafiri oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ali Engin ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ali Karabay Bayraklı İlçe örgütünün misafiri oldu. Bayraklı Yüzme Havuzu Düğün Salonu'nda gerçekleşen toplantıya, PM Üyesi Saniye Nazik Işık, İl Başkanı Ali Engin, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ali Karabay, İlçe Başkanı Levent Ölçer, Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, İlçe yöneticileri ve Bayraklı'nın muhtarları katıldı.

Bayraklı İlçe örgütü olarak yaklaşık bir yıl kalan yerel seçimler öncesi çalışmalara hız katarak devam ettiklerini dile getiren İlçe Başkanı Levent Ölçer, "Bayraklı'nın 23 mahallesinde etkin olarak görev alıyoruz. Kadın ve gençlik kollarımızın ürettiği projeler ile vatandaşlarımızla birebir görüşme fırsatı buluyoruz. Bu çalışmaları gerçekleştirirken de Bayraklı Belediyesi'nin gerçekleştirdiği hizmetleri bizim elimizdeki en güzel kozlardan biri oluyor. Sosyal demokrat belediyeciliğin gereğini yerine getiren Bayraklı Belediyesi hizmetlerini vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Zaten birçok vatandaşımız bu hizmetlerin farkında. Bunları kullanıyorlar. 2014 yılında Bayraklı'da tekrar bir Cumhuriyet Halk Partisi liderliği için canla başla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

"EKONOMİ GİDEREK KÖTÜLEŞİYOR"

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, konuşmasına AK Parti'nin 10 yıldır uyguladığı ekonomi politikalarına değinerek sözlerine başladı. Hükümetin Türkiye'ye son yüzyılın en kötü dönemini yaşattığının altını çizen Engin, "AK Parti'nin ekonomi politikası sürdürülebilir bir ekonomik model değil. Kırsal da tarım bitme noktasında merkezde de üretim yapılan birçok alanda gerileme yaşandı, istihdam sıkıntısı yaşanıyor. Tarımda üretim yapan çiftçi ürününü on yıl öncekiyle aynı fiyata satıyor. Bir tekstilci gömleği 10 yıl önceki fiyattan satıyor. İç girdiler petrol, mazot fiyatları 5 misli arttı. Birçok sanayi girdisi ücret artışıyla kentte de üretimi tıkadı. Asgari ücret komik bir rakamda. AKP İzmir Milletvekili Ali Aşlık kentte katıldığı tarım fuarında 'ne gerek var üretim yapmaya. Mazot pahalı, gübre pahalı, Afrika'da Balkanlar'da üretim yapın' dedi. Hükümetin önerdiği model bu. Üretim yapmayın. Samanı meyveyi dışarıdan alın. Faiz düşsün, enflasyon düşsün, insanlar borçlansın, kredi kartı tüketilsin amacında. Ekonomi borçla büyüyor. Bu da rakamlara yansıyor. 10 yıl önce özel sektör borcu 40 milyar dolardı. Şimdi 200 milyar dolar" şeklinde konuştu.

"BAYRAKLIYI KAFASINDA İNŞAAT RANTI OLANLARA BIRAKMAYALIM"

Muhtarlardan sonra sözü Başkan Hasan Karabağ aldı. Muhtarların görüşleri ve takdirleri adına teşekkür eden Karabağ, "Göreve geldiğimiz günden itibaren eşit bir yaklaşımla görev yaptık. Çalışmalarımız partiler üstü oldu. Bu da kısa sürede Bayraklı'da bir barış kültürünün oluşmasına neden oldu. Zaman zaman sıkıntılar olsa da biz çözüm için varız. Bayraklı rant bölgesi. Haliyle hükümetin de en büyük hedefi Bayraklı. Önümüzdeki seçimlerde kafasında inşaat rantı bulunanlara Bayraklı'yı bırakmayalım" dedi.

"HIZ KESMEK YOK"

Bayraklı Belediyesi Hizmet Binası sözleşmesinin geçtiğimiz günlerde imzalandığını ve yer teslimi konumuna gelindiğini kaydeden Karabağ, "Temelden sonra 6 ayda kaba inşaatın biteceğini düşünüyoruz. Para sıkıntımız yok. İş yapıldıkça ödeme yapılacak. Son bir yılda çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Çay, Osmangazi, Nafiz Gürman Mahallelerinde pazaryeri, Tepekule, Mansuroğlu Mahallelerine kilitli parke, 75. Yıl, Osmangazi'de yeni park, Postacılar'da içinde kültür merkezi ve düğün salonu bulunan çok amaçlı bir merkez gibi bir dizi projeyi sırasıyla hayata geçireceğiz. Belediye Başkanı olarak partimiz de izin verirse 1 dönem daha kalan işlerimizi tamamlamak, bunları da sizlerle yapmak isterim" diye konuştu.

Kahvaltılı toplantıda son sözü Ali Engin aldı. Engin, "Muhtarların söyledikleri ve karşılaştığım manzara karşısında 'Bir il başkanı daha ne ister ki' diyebilirim. Kalan bir yıllık süre içerisinde çalışmaya devam edelim. 30'da 30 yapacağımıza inanıyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Hasan Karabağ Bayraklı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title