Haberler

CHP, İki Bakanı İstifaya Çağırdı

CHP Genel Sekreter Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'i İstifaya Çağırarak, "İçişleri ve Adalet Bakanlarının, Millete Saygısı Varsa, O Koltukta Oturmamaları Gerekir. Yüreğin Varsa Çıkarsın, Göğsünü Gere Gere İstifa Edersin" Dedi.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'i istifaya çağırarak, "İçişleri ve Adalet bakanlarının, millete saygısı varsa, o koltukta oturmamaları gerekir. Yüreğin varsa çıkarsın, göğsünü gere gere istifa edersin" dedi.

Metris Cezaevinde işkence sonucu öldüğü iddia edilen Engin Çeber'in gözaltına alınan arkadaşları Aysu Bakkal, Cihan Gül ve Özgür Karakaya ile TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Sevigen, kamuoyu baskısı olmasa Adalet Bakanının özür dilemeyeceğini, Çeper olayının da diğer faili meçhuller gibi unutulacağını öne sürdü.

İşkencenin bir siyasi projenin devamı olduğunu savunan Sevigen, "Bunlar, AKP'nin getirdiği kadrolardan kaynaklanıyor" diyerek, iki bakanı istifaya çağırdı. Sevigen şöyle dedi:

"Millete saygısı varsa, 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözüne inanıyorsa o koltukta oturmamaları gerekir. Yüreğin varsa çıkarsın, göğsünü gere gere istifa edersin, oturursun kenara. Her şey siyaset değildir, biraz acıma duygusu varsa, 'kusura bakmayın, altımdakiler yanlış yaptı, ben de çekiliyorum kenara, kalemimi kırıyorum' desin, bunu bekliyoruz."

Aysu Bakkal da, Adalet ve İçişleri bakanlıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğünün özür değil, icraat makamları olduğuna işaret ederek, "Özrün anlamı olmalı, cinayetten hapis yatanlar özür dilesinler, serbest bırakılsınlar bu olur mu? Cezanın karşılığı kuru bir özür değildir. Suçlular tutuklanmalı, siyasi sorumlular da istifa etmelidir. Özür değil, adalet istiyoruz" diye konuştu.

Özür dilemenin Engin Çeper'i geri getirmediğini vurgulayan Özgür Karakaya,"4 kişi girdik, 3 kişi çıktık" dedi.

Cihan Gül ise Adalet Bakanının, sorumlu olduğu kurumları denetlemesi gerektiğini vurgularken, eğer denetleyemiyorsa işkenceden de sorumlu olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title