Haberler

CHP Heyetinin Esenyurt Temasları

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : CHP heyetinin esnaf ziyareti CHP Esenyurt İlçe Başkanlığı toplantı salonundan görüntü CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın konuşması CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran'ın açıklaması CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in konuşması CHP Grup Başkanvekili Altay: "400'ü aşkın fezlekeyi bekletirken, HDP Eş Genel Başkanlarının dokunulmazlıklarını bunların içerisinden çekip Meclis Genel Kuruluna getirmek 1994'teki, Türkiye demokrasisi için büyük bir utanç vesilesi olan tabloların yeniden yaşanması demektir" Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, "400'ü aşkın fezlekeyi bekletirken, HDP Eş Genel Başkanlarının dokunulmazlıklarını bunların içerisinden çekip Meclis Genel Kuruluna getirmek 1994'teki, Türkiye demokrasisi için büyük bir utanç vesilesi olan tabloların yeniden yaşanması demektir" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

CHP heyetinin esnaf ziyareti

CHP Esenyurt İlçe Başkanlığı toplantı salonundan görüntü

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın konuşması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran'ın açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in konuşması CHP Grup Başkanvekili Altay:

"400'ü aşkın fezlekeyi bekletirken, HDP Eş Genel Başkanlarının dokunulmazlıklarını bunların içerisinden çekip Meclis Genel Kuruluna getirmek 1994'teki, Türkiye demokrasisi için büyük bir utanç vesilesi olan tabloların yeniden yaşanması demektir"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, "400'ü aşkın fezlekeyi bekletirken, HDP Eş Genel Başkanlarının dokunulmazlıklarını bunların içerisinden çekip Meclis Genel Kuruluna getirmek 1994'teki, Türkiye demokrasisi için büyük bir utanç vesilesi olan tabloların yeniden yaşanması demektir" dedi.

Altay, Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, İstanbul milletvekilleri Gürsel Tekin, Ali Şeker, Mehmet Bekaroğlu, Zeynel Emre, Enis Berberoğlu, İl Başkanı Cemal Canpolat ve Parti Meclisi üyelerinin aralarında bulunduğu CHP heyeti, Esenyurt ziyareti kapsamında ilk olarak Esenyurt'ta bir fabrikadaki işçilerle bir araya geldi.

Daha sonra Talatpaşa Mahallesi'ndeki esnafı ziyaret eden heyet, Fatih Mahallesi'nde Roman vatandaşlarla bir araya geldi, ziyaretlerin ardından Altay, Cankurtaran, Tekin ve Canpolat, partinin ilçe başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Altay, vatandaşlarla sorunların yaşandığı yerde, kaynağında tespiti ve çözümüyle ilgili çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, "Vatandaşın bizden beklediği, CHP'nin Türkiye'yi bu hanedandan kurtarması. 'Bir ülkenin eğitim politikasını Cumhurbaşkanının evladı, sosyal politikaları eşi, enerji politikalarını damadı, diğer politikalarını büyükşehir belediyesindeki ekibi yürütüyorsa, burada bir hanedan, bir harami saltanatı var' dedik, demeye devam edeceğiz" dedi.

Türkiye'nin kötü yönetildiğini ve kötü yönetimin Ortadoğu barışına da olumsuz yansıdığını savunan Altay, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 5 HDP'li milletvekili hakkındaki dokunulmazlıkların kaldırılmasını içeren fezlekelerin Meclis Başkanlığına sunulmasına ilişkin soruyu, şöyle yanıtladı:

"CHP'nin ilkesel olarak dokunulmazlıklarla ilgili prensibi, kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasıdır. TBMM'nin raflarında şu anda yanlış bilmiyorsam 400'ü aşkın fezleke var. Bunları bekletirken HDP Eş Genel Başkanlarının dokunulmazlıklarını bunların içerisinden çekip Meclis Genel Kuruluna getirmek 1994'te Türkiye'de yaşanan ve hala hafızalarda olan, Türkiye demokrasisi için büyük bir utanç vesilesi olan tabloların yeniden yaşanması demektir. Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu raporları geldikten sonra daha net şeyler söylemek belki mümkün ama TBMM, Tayyip Erdoğan'ın ve Ahmet Davutoğlu'nun iradesine göre iş yapacak bir Meclis değildir. TBMM, yürütme organının tekelinde, onun emrinde, Tayyip Erdoğan'ın kapıkulu gibi çalışacak bir Meclis değildir diye umut ediyorum. Demokratik usul ve kaideler içinde, TBMM içtüzüğü ve Anayasa çerçevesinde tavır ve tutum almış bir partiyiz."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran da Berkin Elvan'ın ölümünün ikinci yılı olduğunu hatırlatarak, "Berkin gibi yüreği büyük bütün çocuklarımıza selam olsun, sevgiyle anıyoruz hepsini" dedi.

Sosyal demokratlar olarak "Gelir dağılımında eşitlik" diyerek yola çıktıklarını beliren Cankurtaran, "Biz, önde saraylarla bezenmiş muhteşem görünen Türkiye'nin yüzüne değil, onların ötekileştirdiği Türkiye'ye bakacak, ezilenin, dayak yiyenin, hukuksuzluğa maruz kalanın yanında olacağız" diye konuştu.

İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki mülteci anlaşmasına değinerek, şöyle dedi:

"Bugün Sayın Genel Başkanımız ifade etmiş. Bir imar ihalesinde elde ettiğiniz paranın 5 milyar dolar olduğu, kendi yandaşlarınıza enerjiden verdiğiniz miktarın 10-20 milyar dolar olduğu yerde 3 milyar, 6 milyar avroyu tartışmanın hiçbir insani değeri yoktur. Gelin, bir imar uygulamasında çıkaracağınız parayı, insanlık pazarı haline dönüştürmeyin, reddedin. 'Ayıptır, bu ülkeye yakışmaz' deyin. Umarım bunu yaparlar."

Tekin, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunu da "CHP, tarihinin hiçbir döneminde parça başı iş yapmamıştır, biz toptancıyız. Demokrasi için de, özgürlük için de toptancıyız. Eğer dokunulmazlık kalkacaksa, hodri medyan 550 milletvekilinin dokunulmazlığı kalksın. Neyinizden korkuyorsunuz? En çok dokunulmazlık dosyası olan bizleriz. Biz meydan okuyorsak, siz niye getirmiyorsunuz?" şeklinde değerlendirdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da başta Esenyurt olmak üzere 1994'te terk ettikleri bölgeleri yeniden almak istediklerini ifade ederek, "Bugün Esenyurt'ta olmamızın ayrı bir önemi var. En çok işsizin olduğu, en çok yok sayılan, ötekileştirilen, yalnızlaştırılan alan burası. AKP'ye 1994'te kaptırdığımız, terk ettiğimiz bu alanı yeniden almak için bugün Esenyurt'tayız" diye konuştu.

Cemal Canpolat, "Türkiye'yi bir savaş alanına çeviren, bu ülkeyi yaşanmaz hale getiren, bu iktidarın dünkü Başbakanı, bugünkü Cumhurbaşkanı, şimdiki Başbakanı, dönemin müsteşarı, bakanı, Türkiye'de terör örgütüne yataklık yapan, terörü bu noktaya getiren iktidar hakkında bugün suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Engin Altay Esenyurt Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title