Haberler

CHP Heyeti Diyarbakır'da

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Türkiye, Kürt sorununu mutlaka Parlamento içerisinde bütün siyasal muhataplarıyla görüşerek çözmelidir" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, " Türkiye, Kürt sorununu mutlaka Parlamento içerisinde bütün siyasal muhataplarıyla görüşerek çözmelidir" dedi.

Gök ve beraberindeki CHP milletvekilleri Ali Özcan, Vecdi Gündoğdu, Mehmet Göker ve Ünal Demirtaş, Diyarbakır Barosu ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Daha sonra Sur ilçesine geçen Gök ve beraberindekiler, esnaf ve vatandaşlarla bir süre görüştü, ardından Sur İlçe Emniyet Müdürlüğüne ziyarette bulundu.

Gök, temaslarının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan üzücü olaylara son vermek için kentte bulunduklarını söyledi.

Çatışma ortamından bir an önce kurtulunması gerektiğini ifade eden Gök, "Tarihi, kültürü, ticaret zenginliği ile ülkemizin en önemli kentlerinden biri olan Diyarbakır'ın bu yaşanılan çatışma ortamının bir an önce dışına çıkmasını arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.

Gök, bütün vatandaşların özgürlük alanlarının genişletildiği bir ortamda, hukuk devleti ilkeleri içerisinde insan haklarından en ileri şekilde yararlanmasını istediklerini aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiyemiz yasaklardan arınmalıdır, terörden kurtulmalıdır. Eller tetikten çekilmelidir. Türkiye, Kürt sorununu mutlaka Parlamento içerisinde bütün siyasal muhataplarıyla görüşerek çözmelidir. CHP olarak bunu önemsiyoruz ve bütün partilere çağrı yapıyoruz. Böyle devasa bir sorun Türkiye'nin tüm hassasiyetlerinin giderildiği bir atmosferde, Meclis içerisinde mutlaka çözülmelidir."

İş yapamayan esnafı gördükleri için büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Gök, şunları da kaydetti:

" Cumhuriyet Halk Partisi, bu sorunu samimi olarak çözmek için büyük bir kararlılıkla Meclis'i göreve davet etmektedir. Bu konuda herkes elini taşın altına koyacaktır. Tüm Türkiye'nin, doğusu, batısı, güneyi ve kuzeyinin hassasiyetleri gözetilerek, bu sorun mutlaka çözülecektir. Biz bu irademizi ortaya koyuyoruz. Türkiye bir tanedir ve hepimiz Türkiye'nin tamamında hak sahibiyiz. Hepimizin ortak bir ulus duygusu içerisinde, bölünmeden bir arada yaşama irademizi ortaya koymamız gerekiyor."

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Levent Gök Ali Özcan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title