Haberler

CHP Grup Toplantısı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Olmasını İstemediğini Belirterek, Kapalı Devre Bir Cumhurbaşkanlığı Adaylık Süreci Yaşandığını, Bunun Doğru Olmadığını İfade Etti.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasını istemediğini belirterek, kapalı devre bir cumhurbaşkanlığı adaylık süreci yaşandığını, bunun doğru olmadığını ifade etti.

CHP Grubu TBMM'de toplandı. Genel Başkanı Deniz Baykal, parti grubunda yaptığı konuşmasına, İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabulünün 86. yılı olmasını hatırlatarak başladı. Mehmet Akif Ersoy'un önünde saygıyla eğildiğini belirten CHP Lideri, Türkiye'nin kurtuluş savaşının sıradan bir milli mücadele olmadığını belirterek, milli devlet, milli bağmısızlık özlemi olduğunu, karşıda ise avrupa inançlarının anadolu coğrafyasında kendi anlayışlarını dayatma girişimlerine karşı bir inanç, dinini savunma, maneviyat mücadelesi olarak da gerçekleştiğini kaydetti.

Milli duygu ile dini duygunun ortak bir istiklal mücadelemizi verdinin tespit edildiğinin mümkün olmadığını belirten Baykal, "Yabancı güçler Türkiye'deki pek çok din adamını, dini otoriteyi kendi hedeflerine destek vermek üzere kullanmayı başarmışlardır" ifadelerini kullandı.

Gerçek milliyetçilik ne sorusuna bazılarının din penceresinden bazılarının çıkar penceresinden bakarak cevap verdiğini kaydeden CHP Lideri, bugün bazı araştırmaların yapıldığını ve bu araştırmalardan hiçbir zaman milliyetçi sıfatına dahil olamayacak siyasi anlayışların bu saflarda görüldüğünü ifade etti. Türkiye'deki milletçiliğin bir ırkçılık olamayacçağını, ifade eden Baykal, "Bizim milliyetçiliğimiz Atatürk milliyetçiliği. Bu milliyetçilik milletin inançlarının gereği, o inançların sahiplenilmesi de ancak o anlayışla olur" ifadelerini kullandı.

BAYKAL'DAN HÜKÜMETE İSTANBUL ELEŞTİRİSİ

Konuşmasında İstanbul'u da değerlendiren Baykam, şehrin başıboş hale geldiğini ifade etti. "İstanbul 15 yıldır belli bir zihniyetin yönetimindedir. AK Parti zihniyeti şehri üç dönemdir yönetmektedir" diyen Baykal, bu tablonun kentin ciddi altyapı sorunlarına eğilme olmadığını, çözüm aranmadığını ifade etti.

Şehirde asayiş olaylarının da yoğun biçimde arttığını kaydeden CHP Lideri, "AK Parti Türkiye'yi perişan ediyor. İstanbul'u perişan etti. Bu bütün Türkiye'yi de bekleyen gelecek olarak görünmektedir. Buna karşı ciddi bir tepkiyi göstermek zorundayız" ifadelerini kullandı. Bir CHP milletvekilinin de kapkaça uğradığını hatırlatan Baykal, bunun bireysel değir artık büyük bir toplumsal sorun olduğunu söyledi.

Birçok olumsuzluğnu bulunduğunu ifade eden Baykal, "Bundan başbakanın haberi yokmu?" diye sordu ve sadece İstanbul'un değil ülkenin genelinin bu halde olduğuna işaret etti.

Önümüzdeki günlerde Tıp Bayramı kutlanacağını kaydeden Baykal, Türkiye'de sağlığın piyasalaştığını, paraya endekslendiğini, bunun ardından çok ciddi sağlık sorunlarının ortaya çıkmakta olduğunu kaydetti. Hastaların ilaca ulaşamaz hale geldiğini, sahtesinin günü geçmiş olanların hastalara ilaç olarak verildiğini, eczanelerin batma noktasına geldiğini söyeyen CHP Lideri, CHP'nin bu konulardaki yasal düzenlemelere muhalefetinin haklı olduğunun bir bir ortaya çıktığına dikkat çekti. "Sağlıkta kıyım ve kadrolaşma devma ediyor, iş giderek bir sosyal devlet anlayışının dışına çıkıyor, sağlık hizmetleri kalite kapsam ve güvenlirlik açısından zafiyet sergiliyor. Böyle bir aşamada yarın Tıp Bayramı kutlanacaktır" ifadelerini kullandı.

"BAŞBAKAN CUMHURBAŞKANI OLMASIN"

Baykal, konuşmasında Cumhurbaşkanılığı seçimine de değindi. "Türkiye tarihinin en garip cumhurbaşkanı seçimi sürecinin içinden geçiyor" diyen CHP Lideri, "Önümüzde kısa bir süre sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi söz konusu. 1 ay içinde adayların ilan edilmesi durumu var ama hala bu konuda niyet taşıdığını bildiğimiz önemli siyasi şahsiyetler tavır belirlemiş değillerdir" ifadelerine yer verdi. AK Partililer'e sorulduğu zaman Başbakanı işaret ettiklerini kaydeden Baykal, "Türkiye cumhuriyetine cumhurbaşkanı seçeceğiz. Türkiyenin etrafı bir ateş çemberiyle kuşatıldı. Türkiye'ye önüne gelen, içeriden dışaradan meydan okuyor. Harita tartışmaları yapılıyor. Şimdi Cumhurbaşkanı seçeceğiz, kimin cumhurbaşkanı olacağı konusunda 70 milyonun bir fikri yok. Kapalı devre bir cumhlurbaşkanılğ ıdaaylık üsreci yaşıyoruz. Niçin açıklama yapılmıyor, kimin olup olamayacağını henüz belirleyemiyorlar?" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanının herkesin göğsünü kabartması gerektiğini kaydeden CHP Lideri şöyle konuştu: " 'Hayır, oldu bittiye getireceğiz'; bunun altında bir suçluluk duygusu var, bir emrivaki çabası var. Bir emrivaki çabası doğru değildir. Türkiye'ye böyle bir dayatma doğru değildir. Bunu dayatırsanız sonra sıkıntı olur. Seçimden önce olur seçimden sonra olur. Yapmayın, bunu yapmayın, bu Türkiye'nin işidir. Türkiye'nin buna ihtiacı var. Bu çok önemli bir kriz ve kopma noktası oluşturmamalı, hükümetin çok büyük sorumluluğu var. Siz susuyorsunuz diye tedidrgenilkeler kaygoılar ortadan kalkmıyor ki, ne oluyor diye herkes soruyor. Bunu mutlaka aşmak durumundayız. Cumhurbaşkanı konusunda bizim düşüncemiz belli. Sayın Başbakan Cumhurbaşkanı olmamalıdır. Niçin olmamalıdır, çünkü ortaya koyduğu siyaset çizgisi, Türkiye'nin önümüzdeki dönem cumhurmabaşkanlığı görevinin sorumluluğunu icabını yerine getirmeye muktedir değildir. Anayasala kurumların işbirliği içine sokulması ihtiyacı var"

Bu arada, CHP grubunda bazı katılımlar oldu ancak Genel Başkan Baykal, Meclis Başkanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda rozetleri kürsüden takamayacağını, sonra takacağını belirtti.

(AU-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title