Haberler

CHP Grup Toplantısı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Merkez Bankası'nın İstanbul'a Taşınmasının Maliyetinin 100 Milyon Doların Üzerinde Olacağını Belirterek, "100 Milyon Doları Harcayacak Yer mi Bulamıyorsunuz Sayın Başbakan?" Dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınmasının maliyetinin 100 milyon doların üzerinde olacağını belirterek, "100 milyon doları harcayacak yer mi bulamıyorsunuz Sayın Başbakan?" dedi.

CHP Lideri Baykal, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı ve son ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Hazırlanmakta olan Sosyal Güvenlik Yasası'nın çalışanları daha da sıkıntıya sokacağını dile getiren Baykal, kazanılmış hakların da alınacağını söyledi. Bu tablo karşısında çalışanların seslerini duyurmak için yeni arayışlar içine girme ihtiyacı duyduklarını belirten Baykal, bu çerçevede sivil toplum kuruluşları ve sendikaların eylemlerini anlattı. Bu tasarının bu

kadar tepki çekmesinin nedeninin vatandaşın çok ciddi ekonomik sıkıntıları olması olduğunu belirten Baykal, enflasyon rakamlarının da gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü. Toplumun tepkisinin biriktiğini ifade eden Baykal, "Toplum avutabilir olmaktan çıkmıştır' dedi. Yüzde 8.4'lük enflasyon rakamının kocaman bir yalandan ibaret olduğunu iddia eden Baykal, enflasyonun bedelini halkın çektiğini dile getirdi. Büyüme hızının da yavaşladığını belirten Baykal, "2007'nin son üç ayında büyüme yüzde 2'dir ve yüzde 2

büyüme alarmdır" diye konuştu.

Türkiye halkının 100 katrilyon borcu olduğunu belirten Baykal, vatandaşın da devletin de borçlu olduğunu ve bu borçlara dünyanın en yüksek faizinin ödendiğini söyledi.

İran ile yaşanan doğalgaz sorununa da değinen Baykal, enerjide ithal kaynaklara bağımlı politikaların yanlış olduğunu ve Türkiye'nin yüksek potansiyeli olan yerli kaynaklarını harekete geçirmesi gerektiğini vurguladı. Baykal, "Bu enerji politikasının astarı yüzünden pahalı. Bunun yolu Türkiye'nin kendi kaynaklarının en ileri düzeyde değerlendirilmesidir" dedi.

AK Parti'nin kamunun enerji üretimine yatırım yapmasını engellediğini öne süren Baykal, sadece var olan tesislerin geliştirilmesiyle durumun idare edilmeye çalışıldığını savundu. Baykal, "Yarını düşünen yok. Herkes bugünü geçiştirmeye çalışıyor" şeklinde konuştu.

Konuşmasında Merkez Bankası'nın Ankara'dan İstanbul'a taşınması tartışmalarına da değinen Baykal, BDDK'nın kurulmasının ardından Merkez Bankası'nın özel bankalarla ilişkilerinin ortadan kalktığını söyleyerek, Merkez Bankası'nın denetleme işinin elinden alındığını ve bu yüzden özel bankalarla doğrudan ilişkide bulunması savının da özelliğini yitirdiğini anlattı. 78 yıldır Ankara'da bulunan Merkez Bankası'nda bir sorun yaşanmadığını belirten Baykal, "Merkez Bankası'nın taşınması Ankara'ya kaybettirecektir

ve İstanbul'a da birşey kazandırmayacaktır. Ama hiçbir İstanbulluya kazandırmayacaktır demiyorum. Bazı İstanbullulara birşey kazandırabilir" dedi. Bankanın taşınmasının özerkliğini de zedeleyeceğini savunan Baykal, "Bütün yönetici ve çalışanlar da 'hayır' diyor. Ama bunun kararını birisi alıyor. 'Biz kararı aldık, yerini de aldık' diyor. Ah o yer yok mu? Her işin altında o yer yatıyor. Böyle demokratik yönetim mi olur?" dedi.

Merkez Bankası'nın taşınmasının maliyetinin 100 milyon doların üzerinde olacağını söyleyen Baykal, "100 milyon doları harcayacak yer mi bulamıyorsunuz Sayın Başbakan?" diye konuştu. Dünyada federal olar Avustralya ve Almanya dışında tüm Merkez Bankaları'nın başkentlerde olduğunun altını çizen Baykal, "Battı mı size Merkez Bankası'nın bunca yıldır Ankara'da bulunması?" şeklinde konuştu. Sadece Güneydoğu Asya ülkesi olan Myanmar'da Merkez Bankası'nın taşınmak istendiğini belirten Baykal, burada da askeri

yönetimin önce Merkez Bankası sonra da başkenti taşımak istediğini kaydetti. Baykal, "Onlar açık sözlü. İlan etmişler niyetlerini" dedi.

(MÜG-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title