Haberler

CHP Grup Başkanvekili Özkoç, gündemi değerlendirdi Açıklaması

Güncelleme:

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, ikinci çeyrekte elde edilen yüzde 21,7'lik büyüme oranına ilişkin, "Dünyada hiçbir devlet bunun dörtte ikisi, üçü kadar büyüyemiyor, sen nasıl böyle bir şey söyleyebiliyorsun?" dedi.

Özkoç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, gündemi değerlendirdi.

"İktidarın, her şeyi bırakıp kafayı sosyal medyaya taktığını" savunan Özkoç, "Onların asıl rahatsız oldukları konu, burayı kontrol altında tutamamaları. Orada söylenen gerçekler, kendilerini rahatsız ediyor. Sosyal medyada hukuki çerçeveye 'evet' ama susturmaya kesinlikle 'hayır' diyoruz. Sosyal medyada yapılan eleştirilerin önünü kesmek, özgür basını RTÜK üzerinden tamamen susturmak istiyorlar. Bu yüzden bütün bu baskılara karşı CHP olarak direneceğiz. Sosyal medyayla ilgili 'susturma yasası' TBMM Genel Kurulu'na gelirse, ona karşı mücadele edeceğiz." diye konuştu.

Türkiye ekonomisinin ikinci çeyrekteki yıllık yüzde 21,7 büyüme oranına değinen Özkoç, "Allah'tan korkun demek lazım. Dünyada hiçbir devlet bunun dörtte ikisi, üçü kadar büyüyemiyor, sen nasıl böyle bir şey söyleyebiliyorsun?" ifadesini kullandı.

"TÜİK'e hiç güvenmediklerini, TÜİK'in, inandırıcılığını ve tutarlılığını tamamen kaybettiğini" söyleyen Özkoç, şöyle konuştu:

"1 puanlık büyüme dahi Türkiye için çok önemli. Asıl mesele, büyümeden nasibini kim alıyor? Ömrümüzde böyle bir hayat pahalılığı görmemişken, herkes feryat ederken, tarımda çalışanlar 2 milyon azalmışken, Kovid-19 nedeniyle destek sağlanmamışken kimler büyüyor? Büyüyenler; beşli çete, dezenfektan satarak bakanlık yapan yandaşlar, 128 milyar doları paylaşanlar, rüşvet alanlar. Büyüyenler bir avuç azınlık. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları maalesef büyümüyor, onlar gittikçe yoksullaşıyor."

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özkoç, seçim barajına ilişkin soru üzerine, "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin iktidarı desteklemekten vazgeçememesinin nedenlerinden birinin de seçim barajı" olduğunu öne sürdü. Özkoç, şöyle devam etti:

"Yalnızca MHP değil, AKP iktidarının büyük bir çöküşe ve oy kaybına girdiği bir dönemde, ortağı olan MHP'nin kaybettiği oy oranına uygun olarak seçim barajının indirilmesi söz konusudur. Peki seçim barajı bunun için mi indirilmeli? Milletimizin farklı düşünen her kesiminin TBMM'de sesinin duyulabilmesi için seçim barajı kaldırılmalıdır, ayar verilmemelidir. Milletle yüzleşmekten korkmazlarsa seçim barajını tamamen ortadan kaldırsınlar, derhal sandığı kursunlar. İstediğimiz, göstermelik demokratik yaklaşımlar değil, Meclisin itibarının iade edilmesi."

"MHP yüzde 7'yi aşamaz.' mı diyorsunuz?" sorusu üzerine Özkoç, "Ben demiyorum, anketler diyor. Aslında onlar da MHP'yi yüzde 7'ye getirerek, bunu tasdik ediyorlar." dedi.

MHP'nin göç raporuna ilişkin soru üzerine Özkoç, "Raporda, '400 bin Türk'ün istihdamı engellendi.' deniyor. Kim engelledi? AKP iktidarı ve Cumhur İttifakı engelledi. Cumhur İttifakı'nın ortağı kim? MHP. 400 bin Türk'ün, gencin istihdamı mı önemli, senin Cumhur İttifakın mı önemli? 'Oylarımız neden yüzde 7'ye düştü?' dersen, işte bunun için. Neden halen Cumhur İttifakı ile beraber hareket ediyorsun? Orada bulunmak gençlerin menfaatinden daha mı önemli?" sözlerini sarf etti.

Kaynak: AA / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Engin Özkoç Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title