Haberler

CHP Grup Başkanvekili Özel: Böyle Bir Görüşme Hiçbir Zaman Olmadı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel,

"Değil geçen cuma, geçmiş hayatımın tamamında, bir Amerikan Büyükelçisiyle değil toplantı yapmak, oturmam görüşmem, el sıkışmam söz konusuysa bunu ispat edecekler. İspat etmezlerse bunun bedelini ödeyecekler. Böyle bir görüşme hiçbir zaman olmadı"

Haber- Kamera: Özden ATİK - Hayati KILIÇ / İstanbul, DHA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partideki görevinden istifa eden Selin Sayek Böke ile birlikte ABD Büyükelçisi ile görüştüklerine yönelik iddiaların sonulması üzerine, "Böyle bir görüşme hiçbir zaman olmadı. Böyle operasyonel haberi yaptıkları için onlarla yargı önünde hesaplaşacağız" dedi.

MİT TIR'larının durdurulması görüntülerinin yayınlamasına ilişkin gazeteci Can Dündar ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile görüntüleri Dündar'a verdiği iddia edilen CHP'li Milletvekili Enis Berberoğlu'nun yargılandığı davaya devam edildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki kapalı olarak görülen duruşmaya, sanıklar Enis Berberoğlu ve Erdem Gül katıldı. Yurtdışında bulunan sanık Can Dündar ise duruşmaya katılmadı. Müşteki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve katılan sıfatı bulunan MİT Müsteşarlığı'nı ise avukatları temsil etti. Sanıklar Erdem Gül'ün eşi Aslı Gül, Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar ise izleyici olarak duruşmada hazır bulundu. Mahkeme heyeti, dosyadaki telefon HTS kayıtlarını inceleyip beyanda bulunmaları için sanık avukatlarına süre verilmesine karar verdi. Yargıtay 16. Ceza Dairesi'ne yazı yazılarak MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin dava dosyasının akıbetinin sorulmasını kararlaştıran heyet, duruşmayı 24 Mayıs'a erteledi.

AÇIKLAMA YAPTILAR

Duruşma sonrasında, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'na destek için adliyeye gelen CHP'li milletvekilleri adına CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel davayla ilgili açıklama yaptı. Özel, "Avukatlarımızın durumu inceleme talebine çok kısıtlı bir süre verdiler. Bir an önce meseleyi toparlayıp baştan şartlanmış olduğu cezayı vermek üzere zamanı tüketmeye çalışan, hızlı bir şekilde karara doğru yürümeye doğru çalışan bir mahkeme görüntüsüyle karşı karşıyayız. 24'ünde bir sonraki duruşma. Takip etmeye devam edeceğiz. Ancak hukukun gereğini değil, bir yerlerden çok önceden belirlenmiş kararların gereğini yapanların bugün nerelerde olduğu ortada. Bugün de adaleti aramak yerine talimatlandırıldığı yerlerden bir takım kararları zapta geçirip meseleyi kapatmak için hızlı bir şekilde gayret gösterenler, bu tutumlarının tarih önünde ve birgün hukuk önünde yeniden yargılanacağı bilsinler" dedi.

"BÖYLE BİR GÖRÜŞME HİÇBİR ZAMAN OLMADI"

Özgür Özel, bir gazetecinin partideki görevlerinden istifa eden Selin Sayek Böke ile birlikte Amerikan Büyükelçisi ile görüştüğü ve eşbaşkanlığın gündeme geldiği iddialarına yönelik sorusu üzerine, "Bugüne kadar hiçbir gazete ve gazeteciyi mahkemeye vermedim ama o gazete o manşeti tamamen gerçekdışı ve operasyonel bir haber olan o manşet için hukuk önünde hesap verecek. Değil geçen cuma, geçmiş hayatımın tamamında, bir Amerikan Büyükelçisiyle değil toplantı yapmak, oturmam görüşmem, el sıkışmam söz konusuysa bunu ispat edecekler. İspat etmezlerse bunun bedelini ödeyecekler. Böyle bir görüşme hiçbir zaman olmadı. Böyle operasyonel haberi yaptıkları için onlarla yargı önünde hesaplaşacağız. Böyle bir görüşme hiçbir zaman olmadı. Böyle operasyonel haberi yaptıkları için onlarla yargı önünde hesaplaşacağız" dedi.

"GRUBUMUZUN ÜYESİ OLARAK KATKI VERMEYE DEVAM EDECEK"\t

Böke'nin istifasıyla ilgili soruya ise Özel, "Dün yaptığımız parti meclisi toplantısında da hem kendisi, hem de arkadaşlarımız değerlendirdi. CHP milletvekilidir, parti meclisi üyesidir. Kendisine sayın genel başkanımız tarafından verilmişi olan görevi süresi içinde başarıyla yapmış, kendi takdirinde olmak üzere ve sayın genel başkanla görüşerek görevden affını istemiştir. Kendisi milletvekili grubumuzun bir üyesi olarak partimize katkı vermeye devam edecek. Birilerinin istediği gibi CHP'de bir kavga tartışma ortamı değil, tam tersine bir birlik ve beraberliğin pekiştiği bir toplantıyı geride bırakmış bulunuyoruz" diye cevap verdi.

Görüntü

-------------------

-Özgür Özel'in açıklaması

-Genel ve detaylar

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Selin Sayek Böke Can Dündar Özgür Özel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title