Haberler

CHP Grup Başkanvekili Özel Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Özgül Özel, "Bu ülkeye başkanlık sistemini getiremezler.

CHP Grup Başkanvekili Özgül Özel, "Bu ülkeye başkanlık sistemini getiremezler. Bu ülkede parlamenter demokratik rejim var, halk egemenliği var." dedi.

Özel, 42. Bölge Giresun Eczacı Odası tarafından "14 Mayıs Dünya Eczacılık Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, başkanlık sistemine karşı olduklarını belirterek, Türkiye'de başkanlık sisteminin getirilemeyeceğini savundu.

Hükümeti eleştiren Özel, "Bizim geçmişimizde kaybettiğimiz seçimlerden sonra saygılı olmak var, bunların geçmişinde kaybettik seçimden sonra hükümeti teslim etmemek, ülkeyi tekrar seçime götürmek, ülkeyi kan gölüne çevirmek pahasına, rejim krizine sokmak pahasına iktidarı bırakmamak var. Bu ülkeye başkanlık sistemini getiremezler. Bu ülkede parlamenter demokratik rejim var, halk egemenliği var. Getireceğim diyorsa, Tayyip Erdoğan, hodri meydan. Gün gelir alnını karışlarız. O kadar söylüyoruz." diye konuştu.

"Partili Cumhurbaşkanlığı, ülkeye kabul ettiremediği başkanlık sisteminde mehter takımı gibi bir adım geri atıp, taktik bir çekilmeden sonra, yeniden başkanlık sistemini gündeme getirmek için ambalaj değişikliğidir" ifadesini kullanan Özel, sözlerine şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı bu ülkede tarafsızdır, tarafsız olmalıdır. Tarafsız olması için de namus ve şeref yemini etmektedir. Partili cumhurbaşkanı getirirseniz yüksek yargıyı bir AKP'li atayacak, rektörleri bir AKP'li atayacak. Başkumandan bir AKP'li olacak. Bizim sistemimizde bu görevleri yapacak kişi tarafsız olacak, bu ülkenin cumhurbaşkanı olacak. Cumhurbaşkanı kendini anayasaya uydurmaya çalışacağına, anayasaya uymaya çalışsın."

TBMM Genel Kurulu'nun yeterli çoğunluk olmaması nedeniyle toplanamadığını anımsatan Özel, konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bugün sarayın yaptığı 4 Mayıs darbesine karşı AKP Grubu içerisinde sarayın kontrol edemediği bir grup milletvekilinin yapmış olduğu bir karşı darbe görülüyor. AKP bütün hazırlığını önümüzdeki hafta pazartesi ve çarşamba dokunulmazlıkları görüşmek üzere yapıyordu. Ancak görünen o ki bugün 317 milletvekili olan AKP, sadece 184 milletvekili salona getiremediği için ve toplantı yeter sayısını sağlayamadığı için bugün önümüzdeki haftanın çalışma programını da kapsayan HDP'nin güven oylamasını da kapsayan takvimi belirleyemedi. O yüzden de çalışmalar salı gününe kaldı. Pazartesi yapılacağını ilan ettikleri dokunulmazlık oylamasını, yapamayacaklar. Bunu yapamayacakları için pazartesi günü, salı günü Meclis toplandığında haftalık çalışma takvimini belirlemek zorundalar. Elde görüşülmemiş, günü gelmiş bir tane de gensoru bulunuyor."

Ak Parti içerisinde bir ayrılık olduğunu iddia eden Özel, şunları söyledi:

"Açıkçası sarayın darbesine karşı AKP'nin içerisindeki bazı milletvekillerinin buna bir pasif direniş gösterdiği, salona girmedikleri ve Meclis'i çalıştırmayarak dokunulmazlıkları kongre sonrasına bırakma gibi bir hamle görünüyor. Bu da AKP içerisindeki hesaplaşmanın derinleştiği, ayrılığın gitgide belirginleştiği ve bundan sonraki süreçte de daha bu çatışmaların dışarıya çok yansıyacağını görüyoruz. Bugün AKP'nin içerisinde düştüğü durum bir yönetim krizidir. Türkiye'yi yönetememe krizidir. Bakanların, Başbakanın Meclis'e gelmediği, milletvekillerinden 317'sinden 184'ünün Meclis'e gelmediği için çalışma takvimini belirleyemedikleri bir durum var. Sarayın darbesine karşı, AKP'nin içerisindeki pasif bir direnişin görünür bir örneği olarak değerlendiriyoruz."

Kaynak: AA / Politika

AK Parti Giresun Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Nisan'da Hastane ve Eczaneler Çalışıyor mu? Sağlık Hizmetleri Durumu Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title