Haberler

CHP Grup Başkanvekili Özel Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 7 Haziran seçiminin ardından Devlet Bahçeli'ye başbakanlık teklifinde bulunduklarını ancak "hayır" cevabı aldıklarını belirterek "Seçim muhalefetleri belirlemek için değil iktidarları belirlemek için yapılır. Muhalefete talip olmak demek, kendi milletvekilliğinin devamı, vatandaşlarında çektiği sıkıntıların devamına talip olmak demektir" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 7 Haziran seçiminin ardından Devlet Bahçeli'ye başbakanlık teklifinde bulunduklarını ancak "hayır" cevabı aldıklarını belirterek "Seçim muhalefetleri belirlemek için değil iktidarları belirlemek için yapılır. Muhalefete talip olmak demek, kendi milletvekilliğinin devamı, vatandaşlarında çektiği sıkıntıların devamına talip olmak demektir" dedi.

Özel, seçim çalışmaları kapsamında partisinin Akhisar ilçe teşkilatını ziyaret ederek, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

7 Haziran seçimi öncesinde verdikleri bütün seçim vaatlerinin yasalaşması için kanun teklifinde bulunduklarını belirten Özel, verdikleri sözlerin arkasında duran tek partinin CHP olduğunu savundu.

MHP'nin seçim beyannamelerini kopyaladığını 7 Haziran'dan sonra MHP'ye asgari ücretin bin 500 lira yapma teklifinde bulunduklarını iddia eden Özel, şunları söyledi:

"Hadi gel asgari ücreti 1500 lira yapalım dedik; 'hayır' dedi. Devlet Bahçeli'ye 'seni Başbakan yapalım' teklifini yaptık, 'hayır' cevabını aldık. 'Gelin terörü araştıralım' dedik 'hayır' dediler. Milliyetçi Hayır Partisi ana muhalefete talip olduğunu iktidar olmak istemediğini söyledi. Oysa seçim muhalefetleri belirlemek için değil iktidarları belirlemek için yapılır. Muhalefete talip olmak demek, kendi Milletvekilliğinin devamı, vatandaşlarında çektiği sıkıntıların devamına talip olmak demektir."

Özel, AK Parti'ye oy veren 8 buçuk milyon seçmene duydukları saygıdan dolayı aynı masaya oturarak koalisyon görüşmelerini yürüttüklerini bildirdi. Özel, "Bu görüşmeler esnasında Cumhuriyet Halk Partisi'ne bakanlık ismi ne de yetki konusunda kendisi için hiçbir şey istemedi. Sadece seçim beyannamesinde vatandaşlara verdiğimiz sözleri yerine getirmek için görüştük. Size ne söz verdiysek, o kitaba ne yazdıysak masaya onları koyduk" diye konuştu.

Ziyarette CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada, CHP Manisa milletvekili adayları Tur Yıldız Biçer, Mustafa Başgülşen, Sabri Temel, Abdullah Saka, Hakan Tartan, Hayriye Hacet ile partililer katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Devlet Bahçeli Özgür Özel Akhisar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title