Haberler

CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu Zonguldak'ta

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Bir Dizi Programa Katılmak ve Ziyaretlerde Bulunmak Üzere Zonguldak'a Geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi programa katılmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere Zonguldak'a geldi.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine gelen CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ilçe örgütünü ziyaret etti. CHP Zonguldak Milletvekilleri Ali İhsan Köktürk ve Ali Koçal'ın da bulunduğu ziyaret sonrası Kemal Kılıçdaroğlu, bir basın açıklaması yaptı. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Biz AK Parti hükümetinin yaptığı yanlışlara engel olmaya çalışırken, doğru yaptığı işlere de destek oluyoruz. Hükümet elindekileri satarak borcunu ödemeye çalıştı. Bir tek satılmayan otoyollar ve limanlar kaldı. Bunlar satılırken borçların bitmesi gerekirdi. Hükümet elindeki her şeyi satmasına rağmen borcun azalacağı halde yükseldiğini görüyoruz. O nedenle Türkiye, kendi ulusal kalkındırma projesini hayata sunmak zorundadır. Kurtuluş Savaşı'ndan sonra partimiz olarak 10 yılda bu ülkeyi kimseden beş kuruş para almadan geliştirmemize rağmen borcumuz artmadı. Şuanki hükümet ise devletin kurumlarını, fabrikalarını satıyor, borcu azalacağı yerde artıyor. Türkiye bu konularla büyük kaosun içinde dururken, AK Parti'nin getirdiği türbanla uğraşıyoruz. Osmanlı Devleti son döneminde Meclis-i Mebusan, gündemi bir yana bırakıp erkeklerin taktığı fesle uğraşmıştır. Halk belli konularda yeteri kadar bilgilendirilmiyor. Bir ülkede siyaset kirlenirse o ülke dikiş tutmaz. Bir siyasetçi, kendi mal varlığını açıklayamıyorsa, o siyasetçi de o ülkede dikiş tutturamaz. Son yaşananlarda dikişin tutmadığının göstergesidir" dedi. Türkiye'nin Kuzey Irak'ta gerçekleştirdiği operasyona ilişkin sorular üzerine Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Irak, Amerika'nın kontrolünde olduğu için Amerika'dan izin alınmadan bir uçak dahil uçamıyor. Türkiye'nin gerçekleştirdiği operasyon sürerken Amerika'dan uyarı geliyor, Türkiye'nin Irak'tan çekildiğini de bizden önce Kürt yöneticiler biliyor. Medya toplumu bilgilendirirken önemli konulara değinirse, Türkiye'de neler olup bittiğini halkımız doğru ve sağlıklı bilgiler alır." (SA-SD-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title