Haberler

CHP Grup Başkanvekili Gök Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, dün TBMM Genel Kurulunda, Ak Parti'nin, Meclisin çalışma takvimine ilişkin grup önerisinin oylamasının usulsüz yapıldığını savunarak, " Ak Parti'li 5 milletvekilinin hem elektronik hem de yazılı pusula göndererek oy kullandığı tespit edilmiştir. Bu rakamlara göre, yoklamanın yeterli sayıyı yansıtmadığı görülmektedir. Ak Parti'nin grup önerisinin hemen oylanmasıyla alınan tatil kararı yok hükmündedir." dedi.

Gök, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, dün Genel Kurulda, Ak Parti'nin grup önerisi oylaması sırasında, Ak Parti'den 157 milletvekilinin elektronik sistemde, 9'unun ise pusula ile oy kullandığını, partisinden 20 milletvekilinin de yoklama talebinde bulunduğunu ifade etti. Gök, Genel Kurulda toplantı yeter sayısının 184 olduğunu anımsattı.

Ak Parti'li 5 milletvekilinin hem elektronik sistem üzerinden hem de Başkanlık Divanına yazılı pusula göndererek oy kullandığını tespit ettiklerini iddia eden Gök, "Bu rakamlara göre, yoklamanın yeterli sayıyı yansıtmadığı görülmektedir. Bu açık tabloya rağmen Ak Parti'nin grup önerisinin hemen oylanmasıyla alınan tatil kararı yok hükmünde bir karardır. Mükerrer oylarla gerçekleştirilen bu oylamanın geçerliliği yoktur. Meclis iradesi Ak Parti'nin Ali Cengiz oyunlarına kurban edilmiştir. Bu tablo Meclisimizin hakettiği bir tablo değildir." dedi.

Gök, bu durumda Meclisin bugün ve yarın toplanması gerektiğini belirtti.

Tespitlerini TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a, Başkanvekilleri Ayşe Nur Bahçekapılı ile Ahmet Aydın'a ve AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı'ya ilettiklerini belirten Gök, "TBMM Başkanlığına bir dilekçe vererek, usulsüz yapılan oylamanın düzeltilmesi amacıyla Başkanlık Divanının toplanarak karar almasını, mükerrer oy kullanan milletvekilleri hakkında suç duyurusunda bulunulması talebinde bulunduk." diye konuştu.

Mükerrer oy kullanmanın ciddi cezai yaptırımlarının bulunduğunu vurgulayan Gök, savcıların da mükerrer oy kullanan milletvekilleri hakkında işlem başlatması ve dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Gök, Mecliste yaşanan tablonun ülke genelindeki seçimlere de gölge düşürdüğüne değinerek, "Mecliste bu yapılıyorsa ilçelerde, köylerde neler yapılıyor düşünmek lazım. Bunların sahte oy kullanmalarını yakalamak için diğer görevlerimizi yapamıyoruz. İşimiz gücümüz AKP'li milletvekillerinin nerede mükerrer oy kullandıklarını tespit etmekle geçiyor. Buna göz yuman Bahçekapılı'yı istifaya davet ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Levent Gök, Başkanlık Divanının Meclisin itibarına uygun bir karar almasını beklediklerini dile getirdi.

"Parti olarak büyük bir örgütlenmeyi planlıyoruz"

CHP Grup Başkanvekili Gök, anayasa değişikliği ile ilgili referandum süreci için yoğun bir çalışma yürüttüklerini bildirdi. İletişim kanalları, akademisyenler, gençlerle anayasa değişikliğine neden "hayır" dediklerini her yerde anlatacaklarını ifade eden Gök, parti olarak büyük bir örgütlenmeyi planladıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

Levent Gök AK Parti AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title