Haberler

CHP Grup Başkanvekili Gök Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye kararı ve sığınmacılara yönelik sözlerine ilişkin, "Sen değil miydin, 'Ben 3 milyon Suriyeliye bakıyorum' diyerek Avrupa'ya, dünyaya meydan okuyan? Şimdi ne oldu?

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye kararı ve sığınmacılara yönelik sözlerine ilişkin, "Sen değil miydin, 'Ben 3 milyon Suriyeliye bakıyorum' diyerek Avrupa'ya, dünyaya meydan okuyan? Şimdi ne oldu? Kapıları açacak Suriyelileri Avrupa'ya gönderecekmiş, Avrupa da sıkışıp Türkiye ile müzakerelere devam edecekmiş. Bunlar kabul edilebilir değil." dedi.

Gök, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, AP'nin Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile sürdürdüğü müzakerelerin geçici süreliğine dondurulmasını tavsiye eden ve hukuki bağlayıcılığı olmayan tasarıyı kabul etmesi ve buna ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalara değindi.

Türkiye'nin, 1963 yılından bu yana sürdürdüğü AB üyeliği mücadelesinde bugün AP üyelerinin büyük çoğunluğunun "Hayır" dediği bir ülke konumuna geldiğini kaydeden Gök, "Ülkeyi bu duruma getirenler utansın." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kararla ilgili yorumunu değerlendirirken, "Zavallıya bak" ifadesini kullandığını aktaran Gök, asıl zavallıların ülkeyi bu duruma getirenler olduğunu belirtti.

Levent Gök, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Gerçekten bu kadar aciz, dünyadan bu kadar kopuk bir cumhurbaşkanı herhalde başka bir ülkede yoktur. Türkiye'nin itibarını 14 yılda bu kadar sıfırlayan, ülkeyi yerden yere vuran bir cumhurbaşkanı yoktur. Bu cumhurbaşkanı daha dünyayı, ülkeyi kavrayamıyor. Cumhurbaşkanı zannediyor ki AB Türkiye'yi anlamıyor. Hayır Sayın Cumhurbaşkanı, onlar sizi de Türkiye'yi de çok iyi anlıyor. Genel Başkanımıza diyor ki 'Zavallıya bak'. Zavallı olan kim? Zavallı olan ortada. Ülke yangın yeri, gazeteciler, siyasetçiler tutuklu, medya, yargı esir alınmış. Gelinen tablo içinde Cumhurbaşkanı ana muhalefet partisi liderine söz söyleme hakkını kendinde buluyor. Ana muhalefet partisinin Genel Başkanı bu sözleri söyleyen Cumhurbaşkanı'na cevap dahi vermeye tenezzül etmeyecektir. Cumhurbaşkanı'nın bu sözlerini kendisine aynen iade ediyorum."

"Müzakerelerin devam etmesinden yana görüş bildirdik"

Müzakere sürecine ilişkin bu gelişmenin Türkiye'nin ekonomisini tepetaklak ettiğini ileri süren Gök, "Şu anda Türkiye'de dolar durdurulamıyor. Başbakan ve Cumhurbaşkanı hayallerde. Yüksekten konuşarak güya herkese ders vermeye çalışıyorlar. Biz başından beri AB Projesini, CHP olarak çok önemsiyoruz. Dün Avrupa Konseyi ile bugün de Yeşiller'le yapmış olduğumuz görüşmelerde mutlaka müzakerelerin devam etmesi yönündeki CHP görüşünü ifade ettik." ifadesini kullandı.

Levent Gök, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müzakerelerin resmi olarak durdurulması yönünde alınabilecek bir kararı önlemek için Avrupa'yı sınır kapılarını açmak ve sığınmacıları Avrupa'ya göndermekle tehdit ettiğini, bunun kabul edilemez bir yaklaşım olduğunu kaydetti.

Pazarlık niteliğindeki bu sözlerin Türkiye'nin itibarına zarar verdiğini anlatan Gök, "Sen değil miydin, 'Ben 3 milyon Suriyeli'ye bakıyorum' diyerek Avrupa'ya, dünyaya meydan okuyan? Şimdi ne oldu? Kapıları açacak Suriyelileri Avrupa'ya gönderecekmiş, Avrupa da sıkışıp Türkiye ile müzakerelere devam edecekmiş. Bunlar kabul edilebilir değil." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetin yanlış bir yolda olduğunu, ülkeyi felakete sürüklediğini ifade eden Gök, CHP olarak ciddi kaygılar taşıdıklarını bildirdi.

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği Levent Gök Türkiye Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title