Haberler

CHP Grup Başkanvekili Anadol'dan Ergenekon Savcıları ve Hükümete Çağrı

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Ergenekon Soruşturmasını Yürüten Savcılara ve Hükümete Çağrıda Bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara ve hükümete çağrıda bulundu. Soruşturmayla ilgili gizlilik ve yayın yasağına rağmen, bazı gazetelerde, gözaltına alınan isimlerin avukatlarına bile verilmeyen bilgilerin yayınlandığına dikkat çeken Anadol, "yayın yasağına rağmen bu tür yayınlara ses çıkarmayan savcılara sesleniyorum, bu haberlerle çok ağır itham altındasınız. Başbakan ve İçişleri Bakanı'na sesleniyorum, yayın yasağına ve gizlilik kararına rağmen bu haberleri basına sızdıran kimse ortaya çıkarılsın. Yasağa rağmen bu servisi yapan çetelerin ortaya çıkartılmasını istiyoruz" diye konuştu. CHP olarak bu işin peşini bırakmayacaklarını ifade eden Anadol, bir an önce dava açılması gerektiğini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Soruşturma başlayalı 271 gün olduğunu kaydeden Anadol, soruşturma kapsamında gözaltına alınan İlhan Selçuk ve eski Rektör Prof. Dr. Kemal Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileğinde bulundu. Soruşturmayla ilgili gizlilik kararı alındığını hatırlatan Anadol, bu kararın bütün dosyayı kapsamadığını, avukatların müvekkillerinin dosyasını alma hakkına sahip olduğunu söyledi. İlhan Selçuk hakkında yurtdışı yasağı konulduğunu ancak avukatının bu kararı görme hakkının olmadığını kaydeden Anadol, soruşturma hakkındaki yayın yasağını da hatırlatarak "soruşturma kapsamında Terörle Mücadele ekipleri 9 aydır teknik takip yapıyor. Dinlemeler hala devam ediyor. Hangi deliller var ortada avukatların haberi yok" dedi.

Yayın yasağına rağmen bazı gazetelerde soruşturmaya ilişkin haberler çıktığını, kimin gözaltına alınacağının bazı köşe yazarlarınca yazıldığını belirten Anadol, "Sırayla kimin gözaltına alınacağını, ellerindeki fihristten köşelerine yazıyorlar. Baktıkları fal da tutuyor. Gizlilik ve yayın yasağına rağmen, avukata dahi verilmeyen bilgileri, bazı yayın organları nasıl elde ediyor? Bu demokrasinin, hukukun en önemli hastalığıdır, kanser gibi bulaşmıştır. Genelkurmay'ın önünde basına servis yapan güçler aynı işi tekrarlıyor. Bu haberler ya asparagastır ya bazı basın yayın organları yasadışı yollarla çıkar sağlayarak bu gizli bilgileri, delilleri elde etmektedirler ya da emniyet içinde bazı güçler istedikleri basın organlarına servis yapmaktadırlar. Böyleyse iktidar bu Ergenekon operasyonunu siyasi emellerine alet etmek için manipülasyon yapmaktadır" diye konuştu.

"ERGENEKON SAVCILARI ZAN ALTINDA"

Basın toplantısında Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara seslenen Anadol, soruşturmaya ilişkin çıkan haberler nedeniyle savcıların ağır itham altında olduğunu söyledi. Anadol, "Yayın yasağına rağmen bu tür yayınlara ses çıkarmayan savcılara sesleniyorum, bu basın toplantısını suç duyurusu kabul edin" dedi. CHP olarak bu işin peşini bırakmayacaklarını ifade eden Anadol, İçişleri Bakanı'na da "bu ifadeleri basına sızdıran kimdir? Bu her davada olmaya başladı, adalete gölge düşüyor, emniyetin prestiji sarsılıyor. Bu müdahaleler engellenmezse, soruşturmadan yargı dışı güçlerin elleri çekilmezse olay tamamen siyasallaşır" diye seslendi. Ergenekon soruşturması konusunda basına servis yapanların ortaya çıkarılmaması halinde hükümetin zan altında kalacağını ifade eden Anadol, Başbakan Erdoğan'a da seslenerek "Dava hakkında yeterince konuştu, her gittiği yerde çetelerle mücadeleden bahsediyor. Biz, yasağa rağmen, bu servisi yapan çeteleri ortaya çıkarmasını istiyoruz."dedi.

"BİR AN EVVEL DAVA AÇILMALI"

Ergenekon soruşturması başlayalı 9 ay olduğunu hatırlatan Kemal Anadol, bu sürenin uzun olduğunu ve davanın bir an evvel açılması gerektiğini söyledi. Süre uzadıkça spekülasyonların, hukuk dışı müdahalelerin çoğaldığını belirten Anadol, "Hukukun selameti, yargının bağımsızlığı, demokrasimizin esenliği açısından bu dava bir an önce açılmalıdır.

Bu işin peşini bırakmayacağız.''diye konuştu.

"BAŞBAKAN BİRŞEY BİLİYORSA SÖYLESİN"

Anadol, basın toplantısında CHP'nin AKP hakkındaki kapatma davasını önceden bildiğine ilişkin iddialar olduğunun sorulması üzerine "onlar alışmışlar, servis yapmaya. Genelkurmay'ın önünde emniyet mensuplarının basına servis yaptıklarını inkar edebilirler mi? CHP hukukun üstünlüğüne inanan bir parti, hukuk dışı işlerin içinde olmaz. Bunların hayatları çifte standart. Başka partinin kapatılması olunca 'hukuka güvenin bekleyin' diyorlar, kendileri hakkında aynı şey olunca yaygarayı koparıyorlar. Başbakan, soru sormasın, bir şey biliyorsa söylesin'' diye konuştu. (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title