Haberler

CHP Genel Sekreteri Tekin Açıklaması

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Bu seçimde en çok oyunu arttıracak parti CHP'dir, en çok da oyunu düşürecek parti AKP'dir, bunu da herkes bilsin" dedi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Bu seçimde en çok oyunu arttıracak parti CHP'dir, en çok da oyunu düşürecek parti AKP'dir, bunu da herkes bilsin" dedi.

CHP Eyüp İlçe Teşkilatının Nişanca Bulvarı'ndaki bina açılışında konuşan Tekin, kritik bir süreçten geçildiğini, seçim sonuçlarının önlerine bir koalisyon tablosu getirdiğini anlattı.

Muhalefet partilerinin bir araya gelip oluşan sorunları çok kısa süre içerisinde rahatlıkla giderme imkanı olduğunu kaydeden Tekin, taleplerinin kabul görmediğini aktardı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sorumlu davranması gerektiğini kaydeden Tekin, şunları söyledi:

"Sosyal medyada CHP yöneticilerine kullanılan lafları, cümleleri siz mutlaka görüyorsunuz. Biz bunların daha ağırını yapabiliriz, o kapasitemiz, o kabiliyetimiz var, hiç merak etmeyin. Dünyanın çeşitli ülkelerinde özellikle Avrupa'da hemen hemen yüzde 80'ninde koalisyon hükümetleri var. Bu koalisyonun bize maliyetinin ne olacağını biz biliyoruz. AK Parti'nin birinci önceliği Türkiye değil. Bu seçimde en çok oyunu arttıracak parti CHP'dir, en çok da oyunu düşürecek parti AKP'dir, bunu da herkes bilsin. 'Hodri meydan' diyoruz. Biz seçime hazırız."

Koalisyon görüşmelerinden sağlıklı bir sonuç çıkmasını umut ettiğini dile getiren Gürsel Tekin, "Çıkmazsa, Sayın Davutoğlu hemen salı günü sabah erkenden görevi iade etmeli, Cumhurbaşkanı görevi Sayın Kılıçdaroğlu'na vermeli. Umut ediyorum, Sayın Kılıçdaroğlu'nun deneyimi, devlet tecrübesi, bilgi birikimi önümüzdeki 10 gün içinde bir hükümet çıkarmaya yetecektir" dedi.

Açılışa, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile CHP milletvekilleri Barış Yarkadaş, Selina Doğan ve Didem Engin de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Gürsel Tekin Ak Parti Eyüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title