Haberler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Kabulü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Birleşik-Kamu İş ve Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonları ile Fikir Kulüpleri Federasyonu'nun yöneticilerini ayrı ayrı kabul etti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun kabulleri, parti genel merkezinde gerçekleşti.

Görüşmenin ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na, "7 Haziran'ı HDP'nin başarısı olarak görmediklerini, silahların gölgesinde, halkın özgür iradesine ipotek konularak gerçekleştirilen seçimlerden, HDP'nin bütün Kürt halkının temsilcisiymiş gibi vazife çıkarmaması gerektiğini" ilettiklerini kaydetti.

Çözüm Süreci'ni desteklediklerini, ancak kamu güvenliği ile bu sürecin iç içe girdiğini, 13 korucu arkadaşlarını şehit verdiklerini anlatan Sözen, "HDP Muş milletvekilinin, 'Biz o silahları bir gün size doğrultacağız, buradan defolup gideceksiniz' söyleminden duyduğumuz rahatsızlığı, CHP'nin ve diğer partilerin buna neden tepki geliştirmediğini kendileriyle paylaştık" dedi.

Korucuların sigortasız, özlük haklarından mahrum çalıştırıldığını ifade eden Sözen, bu "çok renkli" Mecliste, neden bir şehit yakınının, gazinin, köy korucusunun olmadığı eleştirilerinde bulunduklarını aktardı.

Dilek Öcalan'ı Mecliste görmekten çok büyük rahatsızlık duyduklarını, bunu Abdullah Öcalan'a siyasetin yolunun açılmasının bir adımı olarak gördüklerini ileri süren Sözen, Kılıçdaroğlu'na, HDP ile bir koalisyona girmemesi yönünde beklentilerini aktardıklarını bildirdi.

-"Doğu'da 'barış' söylemleri yerini bulmuyor"

"HDP'nin barış söylemlerini ve Murat Karayılan'ın 'Artık koruculara silah doğrultamayacağız' açıklamasını nasıl buluyorsunuz?" sorusuna, Sözen, "Barış söylemleri sadece Batı'da kalıyor, Doğu'da maalesef 'barış' söylemleri yerini bulmuyor" yanıtını verdi.

Terör örgütü PKK'nın elinde, kaçırılan köy korucularının ve çocuklarının bulunduğunu belirten Sözen, bu kişilerin serbest kalması ve silahların bırakılması durumunda, HDP'nin Türkiye partisi olma yolundaki adımlarına inanmış olacaklarını ifade etti.

"Koalisyonla ilgili Kılıçdaroğlu'yla başka bir olasılık da konuşuldu mu?" sorusu üzerine Sözen, "Hükümeti kimlerin kuracağı yönünde belirleyici bir rolümüz yok. Biz, korucu camiası ve şehit aileleri olarak HDP ile hükümet kurulmaması yönündeki hassasiyetlerimizi paylaştık" dedi.

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Kamu İş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title