Haberler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu''na "Prokotol Ayıbı" İddiası

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, dün "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" çerçevesinde, zaferin sembol isimlerinden Seyit Onbaşı'nın adını taşıyan Havran'ın Kocaseyit köyünde düzenlenen törende, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "protokol ayıbı" yapıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Vali Arslan, Çanakkale Savaşları'nda gösterdiği kahramanlıkla adını Türk tarihine altın harflerle yazdıran Seyit Onbaşı'nın anısına, kabrinin bulunduğu Kocaseyit köyünde düzenlenen törenle ilgili, "protokol ayıbı" ve "protokol krizi" gibi değerlendirmelerde bulunulmasının, bu ve benzeri törenlerde uygulanan protokol kurallarının tam olarak bilinmemesinden kaynaklanmış olabileceğini belirtti.

"Havran'daki törende protokol hatası yoktur" diyen Arslan, toplantı ve törenlerde konuşma sırasının asttan üste doğru gerçekleştiğini hatırlatarak, şunları söyledi: "Havran'daki tören protokol kurallarına uygun şekilde gerçekleşmiştir. Herhangi bir nezaketsizlik söz konusu değildir. Protokolde, ana muhalefet partisinin lideri elbette ki kaymakamdan, hatta bakandan önce gelmektedir. Ancak, törenlerde en son konuşan makam en üst makamdır. Dolasıyla bu törene katılanlar arasında ise ana muhalefet lideri en üst makam olduğu için kaymakamdan sonra konuşması protokol kuralı gereğidir. Herhangi bir nezaketsizlik veya protokol hatası yoktur."

Havran Kaymakamı Orhan Balcı da, ana muhalefet partisi liderinin tören alanına geç gelmesi nedeniyle törenin 45 dakika gecikmeli olarak başladığını anımsatarak, protokol uygulamasında bir kural hatasının bulunmadığını söyledi.

Balcı, uygulamanın doğru olduğunu ifade ederek, "Sayın genel başkana herhangi bir nezaketsizlik göstermedik. Çiçekle karşıladık. Törene katıldığı için de plaket vererek teşekkür ettik" dedi.

- BALIKESİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
title