Haberler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Muğla'da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi'nde Doğu Kudüs'ün Filistin devletinin işgal altındaki başkenti olarak tanınmasıyla ilgili, "Sen, mademki İslam İşbirliği Örgütünü Türkiye'de topladın, bu kararı aldın, ki alman da lazımdı, bu karara her türlü desteği veriyoruz. Şimdi verdiğin sözü tutacaksın arkadaş. Diyeceksin ki ben Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak Doğu Filistin'de büyükelçiliği kuruyorum." dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesinin toplu açılış töreni ve bir dizi toplantılar için Muğla'ya gelen Kılıçdaroğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi önünde yaptığı konuşmada, 1968'lerde Filistin'e gencecik çocukların giderek Filistin'in bağımsızlığı için mücadele ettiklerini ve çoğunun hayatını orada kaybettiğini söyledi.

İstanbul'da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi'nin Doğu Kudüs'ü Filistin devletinin işgal altındaki başkenti olarak tanıdığını anımsatan Kılıçdaroğlu, "Bugünkü ortamda bu karar çok önemli. Şimdi ben bu kararın gereğini hükümetin yerine getirmesini istiyorum. Doğu Filistin'e gidecekler ve 'Filistin devletinin Türkiye Büyükelçiliğini burada kurduk' diyecekler. Sen, mademki İslam İşbirliği Örgütünü Türkiye'de topladın, bu kararı aldın, ki alman da lazımdı, bu karara her türlü desteği veriyoruz. Şimdi verdiğin sözü tutacaksın arkadaş. Diyeceksin ki ben Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak Doğu Filistin'de Büyükelçiliği kuruyorum." diye konuştu.

Bütçe görüşmelerinde Binali Yıldırım'ın "Bizim Doğu Filistin'de Türkiye'nin Büyükelçiliği var." dediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Burada bir Büyükelçilik var mı diye baktık, yok. Peki sen Başbakan olarak eline verilen bu metni okurken hiç düşünmedin mi? Kudüs'te bir Büyükelçilik yok. Büyükelçilik nerede? Tel Aviv'de. Orada mı evet orada. Doğu Kudüs'te ne var? Konsolosluğumuz var. Şimdi o Konsolosluğu Büyükelçiliğe çevirin kardeşim. Filistin Devleti'nin Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği yapın. Madem ki Mecliste söyledin bunu o zaman sözünün arkasında dur. Ben takipçisi olacağım. Filistin davasını savunan her vatandaşın da takipçisi olmasını istiyorum. Böylece iradelerimiz birleşmiş olur. Filistin davasının sağı solu yoktur. Filistin bizim milli davamızdır. Filistin'de dökülen her kan bizim kanımız sayılır. Filistin'e her koşulda sahip çıkacağız."

"Toplumun her kesimine her mağdura yardım götürüyoruz"

CHP'li belediye başkanlarına baskı yapıldığını iddia eden Kılıçdaroğlu, "İstedikleri kadar baskı, zulüm yapsınlar. Biz asla bildiğimiz doğru ve namuslu yoldan dönmeyeceğiz. Bizim belediyelerimiz sadece bulundukları yerlerdeki yurttaşlara yardım etmiyorlar. Türkmenlere de yardım götürüyoruz. Onlar bizim soydaşlarımız. Ezidiler geldi ülkemize onlara da yardım götürdük. Toplumun her kesimine her mağdura yardım götürüyoruz. Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Çünkü bizim yüreğimizde insan sevgisi var." diye konuştu.

CHP'nin 2 bin lira asgari ücret önerisine AK Partililerin tepki gösterdiğini ileri süren Kılıçdaroğlu, 2018 yılında asgari ücretin 2 bin lira olması gerektiğini söyledi.

Kendisine söylediklerinden ötürü yine dava açacaklarını, açılan davalardan korkmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Hayatımı bu ülke ve millet için feda etmeye hazır bir kişiyim. Benim bütün derdim ülkede herkes huzur içinde yaşasın." dedi.

Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrekte yüzde 11,1 büyüdüğünü fakat çiftçinin, işçinin, emeklinin, esnafın büyümediğini savunan Kılıçdaroğlu, "Peki kimin cebi büyüdü? Yandaşların cebi büyüdü. Onlar parayı aldılar. Ben o parayı onlardan alacağım, millete vereceğim. Hiç kimse merak etmesin. Ben bunları söyleyince yine kıyameti koparacaklar." diye konuştu.

2019 seçimleri

2019'daki seçimlerde demokratik parlamenter sistem ve tek adam rejimi tercihinin yapılacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Demokratik parlamenter sistem benim gibi düşünmeyen insanların da özgürce düşüncelerini dile getirdikleri bir sistemdir. Demokratik parlamenter sistemde vatandaştan toplanan her kuruş verginin hesabı vatandaşa verilir. Demokrasinin çıkış noktası da budur. Vatandaş 'Benden vergi aldın, hesabını ver?' der. Siyaset kurumu hesabını vermek zorundadır. Hanımlar, musluğu açtığınızda 5 çeşit vergi ödersiniz. Çocuğunuzun altını temizlediğinizde vergi ödersiniz. Yakınınız vefat eder, kefen bezi alırsınız vergi ödersiniz. Hepimiz vergi öderiz. Vergi dairesinde kaydınızın olup olmamasının hiçbir önemi yok. Dolmuşa vergi ödersiniz, sakız al vergi ödersiniz, gözlük al vergi ödersin, elbise al vergi ödersin… Ama Man Adası'nda şirket kurarsan vergi ödemezsin. Man'dan buraya para gelirse gene vergi ödemezsin. Şimdi buradaki ahlaki soru şudur. Bu ülkede fakir fukara vergi verirken, devleti yönetenler vergi vermemek için yakınları aracılığıyla her türlü numarayı yapıyorlar. O nedenle biz bunun üzerine gidiyoruz. Bu ülkede tüyü bitmemiş bir çocuk vergi ödeyecek, bu Ankara'daki beyler vergi ödememek için her türlü numarayı yapacaklar. 2019'da musluğu açtığı zaman her sabah vergi ödeyen, elektrik düğmesini açtığı zaman çocuğunu sabahın köründe okula göndermek için 4 çeşit vergi ödeyen anne bunun hesabını sormak zorundadır."

İnsanların siyasi görüşleri, kimlikleri, inançlarının farklı olabileceğine işaret eden Kılıçdaroğlu, ülkede farklı düşünenlerin bir arada huzur içinde yaşamasını istediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Beraber yaşamak istiyoruz, benim gibi düşünmeyen insanla ben kahvede oturup sohbet edebilmeliyim. O insanla oturup konuşabilmeli, dertleşebilmeliyiz. Düşüncelerimizi birbirimize aktarabilmeliyiz. Eğer siz tek adam rejimini getirirseniz yargı bağımsızlığı olmaz. Yani hiç kimsenin can ve mal güvenliği olmaz. Bir kişinin can ve mal güvenliği bir kişinin iki dudağı arasına hapsedilmiş olur." dedi.

"Ey Kılıçdaroğlu niye söyledin?" lafını duyan savcıların hemen fezlekeyi hazırlayıp Meclise gönderdiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, "Senin savcılığın batsın. Sen savcı bile değilsin. Saraya kölelik yapanlar hakim de olamazlar savcı da. Parlamentoda konuşacağız niye konuşuyorsun? Caddede konuşacağız niye konuşuyorsun? Nerede konuşacağım? Bir de kalkıp diyorsun ki 'Benim ülkemde demokrasi var.' Kardeşim senin ülkende demokrasi yok. Bu ülkede şu anda tek adam rejimi var." iddiasında bulundu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Muğla Büyükşehir Belediyesince yapılacak 48 projenin toplu açılış ve temel atma törenini gerçekleştirdi.

Programa, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP milletvekilleri, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, ilçe belediye başkanları, muhtarlar ve partililer katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk Kemal Kılıçdaroğlu Filistin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title