Haberler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Mersin'de

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim çalışmaları kapsamında Mersin'e geldi.

Mersin'in Silifke ilçesinden parti otobüsüyle merkez Mezitli ilçesine gelen Kılıçdaroğlu, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ı makamında ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'na CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile Mersin milletvekilleri de eşlik etti. Buradan Mezitli Belediye Başkanlığı'nca semt pazarında düzenlenen iftar yemeğine katılan ve kalabalık bir vatandaş topluluğuyla iftarını açan ve halka hitap eden Kılıçdaroğlu, daha sonra Yenişehir Belediye Başkanlığı'nın organize ettiği Sabahat Akkiraz-Hüseyin Turan konserine geçti. Konser öncesinde de vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, her iki konuşmasında da Ekmeleddin İhsanoğlu için oy istedi. Konuşmasının ardından Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç'i de makamında ziyaret eden Kılıçdaroğlu'na, burada MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

"SON OPERASYON İNSANLARA YAPILAN HAKSIZLIKLARA YÖNELİK DEĞİL"

Mezitli Belediyesi'ni ziyareti sırasında bir gazetecinin emniyetteki "paralel yapı" operasyonuyla ilgili son gelişmelere ilişkin görüşlerini sorması üzerine Kılıçdaroğlu, son 5 yılda Türkiye'de derin bir huzursuzluk olduğunu öne sürdü. Toplumun hemen hemen her kesiminde ciddi bir endişe ve kaygı olduğunu da söyleyen Kılıçdaroğlu, son operasyonların, Balyoz ve Ergenekon operasyonları veya o operasyonlar sonrasında hazırlanan sahte belgelere ve insanlara yapılan haksızlıklara yönelik olmadığını iddia ederek, "Bu operasyonun temel amacı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesi ile 4 bakanı. Devleti soyup soymaları ve bu soygunun ortaya çıkarılmasına karşı yapılan bir karşı operasyondur. Bu bizi rahatsız ediyor. İşin doğrusu bu. Ahlaki değerleri yüksek olan toplumlarda bu tür insanlar siyasetten çekilirler, aklanırlar, ondan sonra gelirler siyasete girerler. Hem aklanmayacaksınız hem kirliliğinizi sürdüreceksiniz hem de sizin yolsuzluklarınızı ortaya çıkaranlara karşı operasyon yapacaksınız. Bu bizi rahatsız ediyor" diye konuştu.

"GÖZALTI SÜRESİ DOLDU YA TUTUKLARSINIZ YA SERBEST BIRAKIRSINIZ"

Operasyon kapsamında gözaltına alınan emniyet görevlilerinin, gözaltı süreleri dolduğu gerekçesiyle bugün oturma eylemi yapmalarını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Hukuk devleti diyoruz, gözaltı süresi doldu, ya tutuklarsınız ya serbest bırakırsınız. Sizin yasa dışı olarak bunları daha fazla uzun süre gözaltında tutmaya hakkınız var mı? Bunu yapamazsınız, hukuk devletinde bunlar olmaz. Hukuk devleti bugün benim için var yarın onun için var. Bir grup toplantısında söylemiştim 'Adaletin kantarını bozmayın. Bozduğunuz kantar gün gelir sizi tartar.' Gün gelir bunları da tartacak. Bunlar istediği yere kaçsınlar, bu mümkün değil, bu tabloyu Türkiye'nin kaldırması mümkün değil. Bu kadar ahlaksızlığa bu toplumun tahammül etmesi de mümkün değil. Yolsuzluğa batmış bir insanı, hala belli insanların üzerine baskı kurarak o baskıları sürdürerek topluma adalet dağıtacaksa bunun adı adalet değildir, onun adı diktatörlüktür. Dikta yönetimlerine özgü bir uygulamadır" şeklinde konuştu.

Yargıcın kararını vicdanıyla vermesi gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Eğer bir hakim vicdanıyla karar verirse bir sorunumuz yok, vicdanıyla karar değil de Erdoğan'dan gelen talimata göre karar verirse o mahkeme, mahkeme değildir. O mahkemenin adı geçmişte sıkıyönetim mahkemesiydi, ondan sonra Devlet Güvenlik Mahkemesi oldu, ondan sonra özel yetkili mahkeme oldu. Bakın bunları hiç birisinde değişmeyen tek kural vardı, o kural da şudur; siyasi otoritenin verdiği talimata göre hakim kararıdır. Bunun için bu mahkemeler adalet dağıtan mahkemeler değildir."

"EKMEK İÇİN EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NU CUMHURBAŞKANI SEÇELİM"

Kılıçdaroğlu, Mezitli ve Yenişehir'de halka hitabında ise halktan 10 Ağustos'ta sandığa gitme sözü aldı. "Sandığa gideceğiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, bayrağımızı temsil edecek bir cumhurbaşkanı seçeceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu için oy isteyerek şunları söyledi: "Yüksek ahlaki değerlere sahip olan, batıda ve doğuda saygınlığı olan, çok konuşan değil, az konuşan ve yerinde konuşan, konuşurken öfke dilini değil, sakinliği kullanan, geçmişi temiz olan bir cumhurbaşkanını seçeceğiz. Bu topraklar bereketli topraklardır. Bu topraklarda neyi ekerseniz onu biçersiniz. Gelin bu topraklara güzelliği, barışı, bilgiyi, kardeşliği, huzuru ekelim. Ekelim, ekmek için Ekmeleddin İhsanoğlu'nu cumhurbaşkanı seçelim."

KILIÇDAROĞLU'NUN YİNE DİLİ SÜRÇTÜ, 'EKMELOĞLU' DEDİ

Türk siyasi tarihinde bir imza attıklarını ve 9 siyasi partinin bir aday üzerinde uzlaştığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Beraber sandığa gidip oylarımızı kullanacağız. Türkiye'nin saygınlığı için, demokrasimiz için, özgürlüğümüz için, barışımız için" ifadelerini kullandı.

Halkın Ramazan Bayramı'nı da kutlayan Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu için oy isterken yine dili sürçtü ve İhsanoğlu'nun soyadını 'Ekmeloğlu' diye telaffuz ederek, şunları söyledi: "Biz cumhuriyetin değerlerine, Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerine, biz insan haklarına, biz kadın-erkek eşitliğine sahip çıkan bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Sözü geçen, ağırlığı olan bir cumhurbaşkanı, Ortadoğu'daki facialara son vermek için çaba harcayan ve sözünün eri olan bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Onun için diyoruz ki, gelin hep beraber barışı ekelim, güzelliği ekelim, kardeşliği ekelim. Ekmek için Ekmeloğlu'nu seçelim." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ekmeleddin İhsanoğlu Kemal Kılıçdaroğlu Mezitli Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title