Haberler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Korkuteli'de

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Terör Bir İnsanlık Suçudur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Terör bir insanlık suçudur. Nereden ve kimden gelirse gelsin hep beraber teröre karşı durmak zorundayız' dedi.

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde partisince düzenlenen mitingine katılan Kılıçdaroğlu, halkın sorunlarını çözmek için yola çıktıklarını söyledi. Korkuteli'nin mantar üretimiyle dikkati çeken bir ilçe olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, kompostta uygulanan KDV'yi, iktidar olmaları durumunda yüzde 18'den 8'e indireceklerini söyledi. Türkiye'nin, Çin'den mantar ithal ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, destek olunması durumunda çiftçinin dışa bağımlı kalmadan bu üretimi yapabileceğini söyledi.

Çiftçiye destek olacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, refahı tabana yayacaklarını savunarak, iktidarın, tarım politikalarını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, 'Siz Recep Bey'in hiç çarşıya pazara gittiğini, file doldurduğunu biliyor musunuz? Mantarın, elmanın kaç para olduğunu Recep Bey biliyor mu bilmez' diye konuştu.

Çiftçinin sandıkta AK Parti'ye 'demokrasi dersi' vereceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

'Siyasete yırtık ayakkabı ile girip, 8-10 sene içinde İstanbul Kısıklı'da etrafı çift duvarlarla örülü villada oturacaksınız. Millet olarak, halk olarak biz bunu kabul ediyor muyuz? Kabul etmiyorsak, yolu var. Seçim sandığı gelecek. Recep Bey'e dersini vereceğiz. 'Yeter' diyeceğiz. 'Yeteri kadar palazlandın. Çık artık, Kısıklı'daki villanda otur. Milletin yakasından düş' diyeceğiz.'

- 'TERÖRE KARŞI DURMAK ZORUNDAYIZ'

Türkiye'nin terörden büyük acılar çektiğini de belirten Kılıçdaroğlu, bu coğrafyada terör istemediklerini belirtti. Kılıçdaroğlu, 'Geçen gün İstanbul'da 17 yaşındaki Buse'mizi teröre şehit verdik. Terör bir insanlık suçudur. Nereden ve kimden gelirse gelsin, hep beraber teröre karşı durmak zorundayız' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörün, toplumsal destek ve birliktelikle sona erdirilebileceğini kaydetti. Siyasetin, insanların inançlarını sömüren bir kurum haline getirildiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, Müslümanlıkta Allah ile kul arasına girilemeyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, 'İnanç, Allah ile kul arasında manevi bir ilişkidir. O manevi ilişkiye hiç kimsenin girmeye hakkı da yoktur. Yetkisi de...' diye konuştu.

İnsanların kendi anne ve babalarını seçme hakkına sahip olmadıklarına da dikkati çeken Kılıçdaroğlu, bu nedenle etnik kökenlerin siyasetin konusu olamayacağını belirtti.

Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'O zaman politikacı, annemle babamla niye uğraşır? Sizin etnik kimliğinizle niye uğraşır? Buna karşı çıkmayacak mıyız? Siyasetin konusu insanın açlığıdır, işsizliktir. Siyasetin konusu Türkiye Cumhuriyeti'ni onurlu bir ülke yapmaktır. Terörü sona erdirmektir. Siyasetin konusu bağırıp da gürleyip de damla akmamak değildir. Siyasetin konusu verdiğin sözün arkasından durabilmektir. Halka hesap vermeyi namuslu görev kabul etmektir. Onun için diyoruz; inançlarla, etnik kimlikler siyasetin konusu değildir. Olmamalıdır. Bütün mütedeyyin vatandaşlarıma sesleniyorum ve onlara açıkça şunu söylüyorum; sizin inançlarınızı sömürenlere asla ve asla izin vermeyin. 'İnancımı yerine getiremiyorum. Birisi bana engel oluyor' diyorsa gelsin karşıma, duvarları onunla beraber yıkacağız.'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Korkuteli'nin ardından Elmalı'nın Yuva ve Akçay beldelerinde de halka seslendi. Elmalı'da kendisini bekleyen uzun araç konvoyuyla şehir turu atan Kılıçdaroğlu'nun otobüsü zaman zaman vatandaş tarafından durdurularak, ayran ve kayısı ikram edildi.

(FÜ-SEY-BNY-SEB) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
title