Haberler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir'de

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sosyal demokratlar olarak, hani meşhur söz vardır ya 'kul hakkı yememek' diye, en büyük anlayışımız budur, insana bakış açımız da budur. Kul hakkı yemeyen bir siyasi anlayıştan geliyoruz. Her kuruşun hesabını vermek gibi geleneği yaşatıyor, çaba harcıyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir ve Bornova belediyelerince Doğanlar Mahallesi'nde inşa edilen Bornova Stadyumu'nun açılışında yaptığı konuşmada, İzmir'in devlete çok vergi verdiğini ama karşılığını alamadığını savundu.

Hangi görüş iktidar olursa olsun iktidarların topladığı her kuruş verginin hesabını halka vermek zorunda olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Demokrasinin çıkış noktası budur. Düşünün İstanbul'u, Ankara'yı onlarca yıldır metro yapacaklar, beceremediler sonra havlu attılar. Bakanlık gelsin yapsın dediler." ifadesini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendi kaynaklarıyla metroyu yaptığını, merkezi hükümetten katkı almadan halka hizmet etmeyi sürdürdüğünü belirten Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'la ilk görüşmelerinde "İzmir'e stat yapmayı bırakmalarını, beş kuruş para da vermemelerini" söyleyeceğini, "kim yapacak" sorusuna ise "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kaynaklarıyla yapacağı" cevabını vereceğini anlattı.

Bornova Stadyumu'na, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun adının yakışacağını vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Sosyal demokratlar olarak, hani meşhur söz vardır ya 'kul hakkı yememek' diye, en büyük anlayışımız budur, insana bakış açımız da budur. Kul hakkı yemeyen bir siyasi anlayıştan geliyoruz. Her kuruşun hesabını vermek gibi geleneği yaşatıyor, çaba harcıyoruz. Ben belediye başkanlarının İzmir'de çok güzel işler yaptıklarını biliyorum. Bir kenti düşünün 850 bin metrekarelik alanda insan eliyle oluşturulan en büyük orman İzmir'de. İstanbul'da olsa gökdelenler olurdu. İstanbul neredeyse deniz görmeyecek, insanlar denizi görmek için CHP'nin olduğu belediyelere gidiyor çünkü orada bütün canlılara saygı var. Türkiye'de sosyal demokrasiyi iktidar yaptığımızda ne darbeden ne diktadan bahsedilecek, sadece ve sadece insana saygıdan söz edilecektir."

Büyükşehir ve Bornova belediye başkanları

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Bornova ilçesine önemli yatırımlar yapıldığını, stat yapma görevinin Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait olmasına rağmen Doğanlar'daki stadı yaptıklarını, ayrıca kentte stat konusunda bir algı yönetiminin bulunduğunu söyledi.

Alsancak Stadı'nı canı yürekten desteklediklerini ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin 4 bin 236 metrekare tapulu arazisini Bakanlığa devrettiklerini bildiren Kocaoğlu, Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılması tartışılan stadların kamu yararına uygun olmadığını, şehrin trafiğini aksatacağı, afet alanlarının oluşturulacağı, yeşil alanların yok edeceği için karşı çıktıklarını vurguladı.

Yargıya yaptıkları müracaatta da "uygulama planı yapılmadan stat yapılamayacağı" kararının verildiğini, Bakanlığın bu karara üst mahkemeye açtığı davayla itirazda bulunduğunu, fakat "Büyükşehir Belediye Başkanı davasını çeksin" diye söylemin bulunduğunu savunan Kocaoğlu, kulüp yönetimlerini ve iddialarda bulunan siyasileri, tarafları görüşmeye davet ederek "Biz bu stadı niye yaptık? Merkezi hükümet 10 senedir stat yapacağım diye havuç gösterirken şu anda İzmir'de futbol oynanacak tek stat burası. Neredeydiniz... Görevimiz olmadığı halde stat yapıyoruz. Örnekköy'de, Menderes'te belirlenen yeri verin, biz bir kuruş talep etmeden belediye kaynaklarıyla spor kompleksleri yapacağımızı ilan ediyorum." diye konuştu.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise Türkiye'de futbolun ilk oynandığı yer olan Bornova'da büyük kulüpleri ağırlayacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını stada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun adını vermeyi istediklerini bildirdi.

Stadı gezdi

Kurdele kesiminin ardından açılışa stadyumu gezen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Bornova Belediyesi Minikler Futbol Takımı'nın kalecisine şut çekti, açılış töreninde kendisine hediye edilen adının yazılı olduğu 35 numaralı formayı da kaleciye verdi. Kılıçdaroğlu, kendisine çiçek takdim eden küçük kız çocuğuyla da ilgilendi.

Açılış töreni öncesi "bomba ihbarı" nedeniyle polis ekiplerince yapılan aramada, ihbarın asılsız olduğu belirlendi.

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Aziz Kocaoğlu İstanbul Bornova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title