Haberler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Çorum'da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van'da polisin uygulama noktasından kaçan sürücünün kamyonetle çarpması sonucu şehit olan polis memuru Yaşar Uysal'ın babaevini ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van'da polisin uygulama noktasından kaçan sürücünün kamyonetle çarpması sonucu şehit olan polis memuru Yaşar Uysal'ın babaevini ziyaret etti.

Partisince Amasya'da düzenlenen mitingin ardından karayoluyla Çorum'a hareket eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Van'da polisin uygulama noktasından kaçan sürücünün kamyonetle çarpması sonucu şehit olan polis memuru Yaşar Uysal'ın, merkeze bağlı Güney köyündeki babaevini ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım ile bazı partililerin de eşlik ettiği ziyarette, evin önündeki taziye çadırında şehidin babası Mustafa Uysal ve yakınlara başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, şehit polis memuru Uysal için dua etti.

Ziyarette şehidin amcasının oğlu Hakan Uysal'ın "Lütfen, yalvarıyorum, artık şu ölümlere bir son verin. Acımız çok büyük. Siz de acımızı paylaşıyorsunuz ama lütfen bizi de anlayın, şu acıları bitirin artık. El ele verin şunu bitirin artık" sözlerine Kılıçdaroğlu, "Haklısınız" şeklinde karşılık verdi.

Terörün bitirilmesi için elinden geleni yaptığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Kimse bana şunu söyleyemez; 'Sen elinden geleni yapmadın'. Vallahi de billahi de elimden geleni yaptım. Şehit olanlar bu ülkenin gariban insanları. Ben tüm şehit ailelerini üç aşağı beş yukarı biliyorum. Yani yazık, günah. Bu ülkenin insanlarına yazık, günah. Çözülmesi lazım bu sorunun. Türkiye'nin bundan kurtulması lazım" ifadelerini kullandı.

"Biz bunu çözeceğimize eminiz"

Alandaki bir kişinin "Başkanım, herkes 'elimden geleni yapıyorum' diyor. Nasıl yapılıyor biz anlamıyoruz" şeklindeki sözleri üzerine Kılıçdaroğlu, "Vallahi ben de anlamıyorum" dedi.

Terör sorununun çözülmesi için 2012 yılında yol haritası hazırladıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bana gelip birisi şunu söylerse o zaman haklı olur; 'Şunu yapacaklardı ama siz şuna engel oldunuz'. Ben de derim ki 'Doğru biz buna engel olduk, vatandaş da haklı olarak şikayet ediyor'. Ben 2012 yılında gittim ve 'Bu sorun ancak böyle çözülür' diye yol haritası verdim. Dediler ki, 'Siz bilmiyorsunuz biz çözelim'. Biz de 'Çözün o zaman, size kredi açıyoruz' dedik. Onlar da 'Sizin kredinize ihtiyacımız yok' dediler. Ben de 'Çözerseniz önce ben gelip tebrik ederim sizi' dedim ama çözülmedi. Şimdi de 'bizi PKK kandırdı' diyorlar. Siz çocuk musunuz da Allah aşkına, PKK sizi kandırıyor? Bu sorun siyasi partilerin bir araya gelerek çözmesi gereken bir sorundur. Eğer ülkesini seviyorsa bir siyasi parti ya da onun liderleri, hiç tereddüt yapmadan bir araya gelip, ortak aklı egemen kılıp, toplumsal uzlaşmayla bizim bu sorunu çözmemiz lazım. Bizim bayrak sorunumuz, vatan sorunumuz, ülke sorunumuz yok. Çözülmesi gereken bir sorun. 30 yıldır çözülemiyor. Ben söylüyorum; biz bunu çözeceğimize eminiz. Çünkü biz bu ülkenin kurucu partisiyiz. Çözülmesi de lazım. İrlanda, İngiltere, Güney Afrika nasıl çözdü? İspanya nasıl çözdü ETA'yı, biz de çözebiliriz. Bizim aklımız yok mu?"

Bir kişinin, "Sayın başkanım, geçen günlerde bir konuşmanız, 'PKK silahı bırakamaz' dediniz. Neden bırakmıyor?" sorusunu Kılıçdaroğlu, "PKK, PYD'ye destek veriyor. PYD'ye destek verdiği için bunlar silah bırakmazlar ama siz Türkiye'de kararlı önlem alırsanız, her türlü güvenlik önlemini alırsanız, bu işi çözersiniz ama bu süreç içerisinde gidip de PKK'ya 'silah bırak' demek, ya PKK silah bırakmıyor. Silah bırakmasının yolları vardır" şeklinde cevapladı.

Açıklama yaptığı sırada şehidin dedesi Yaşar Uysal, Kılıçdaroğlu'na sözlü tepki gösterdi.

Bazı vatandaşlar tarafından ağzı kapatılarak bölgeden uzaklaştırılan Uysal, bir süre daha tepkisini sürdürdü.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, daha sonra köyden ayrıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Kılıçdaroğlu Mustafa Uysal Çorum Yerel Haberler

title