Haberler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Adalet İçin Yürümeye Davet Etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP teşkilatlarınca yarın Ankara’dan İstanbul’a yürüyüş başlatacaklarını belirterek, “Adalet sağlanıncaya kadar ben yürüyeceğim. Harekatımızın adı; ‘Adalet.’ Kaç gün sürer bilmiyorum bu yürüyüş.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP teşkilatlarınca yarın Ankara'dan İstanbul'a yürüyüş başlatacaklarını belirterek, "Adalet sağlanıncaya kadar ben yürüyeceğim. Harekatımızın adı; 'Adalet.' Kaç gün sürer bilmiyorum bu yürüyüş. İstanbul Maltepe Cezaevi'ne kadar yürüyeceğim ama orada bitmeyecek tabi. Bu ülkede adalet tescil edilinceye kadar sürecek" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanması davasından CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Önce inanamadım arkadaşlara 'Gerçekten mi' diye sordum. Gerçekten böyle bir kararın çıktığını sordular. Hemen İstanbul'daki arkadaşlarla görüştük. Onlar da haberi doğruladı. Sonra ajanslara düştü. Enis Beyle de bu arada görüşme imkanım oldu. Morali iyi, haksızlığa uğradığını suçlu olmadığın biliyoruz. Dolayısıyla suçluluğun ezikliği içinde değil, tam tersine hakkı yenen rahat konuşan bir kişi, ses. Yaptığımız konuşmada verdiği mesaj da böyleydi. Şunu söyledim; 'Moralini iyi tut. Senin hiçbir suçun, kabahatin yok. Senin ülke sevginden ötürü hiç kimsenin kuşkusu yok.' Dolayısıyla moralini iyi tutmasını söyledim" şekline konuştu.

"Harekatımızın adı; 'Adalet', adalet sağlanıncaya kadar yürüyeceğim"

CHP teşkilatlarınca yarın Ankara'dan İstanbul'a yürüyüş başlatacaklarını kaydeden Kılıdaroğlu, yürüyüşün detaylarına ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"Sabredecek bir şey kalmadı, ülke elden gidiyor. Haklılığımızı bütün dünyaya duyurmak istiyoruz. Ben CHP teşkilatlarına sesleniyorum. Bu süreçte asla provakasyona gelmeyin. Ben yürüyeceğim. Elimde sadece tek afiş olacak. Üzerinde 'adalet' yazacak. Bu ülkede adalet kalmadı, adaleti yok ettiler, kalmadı. Güçlü olanlar her türlü barajı aşıyor. Garibanların hakkını kim soracak? Ben yürüyeceğim. Arkamdan kim gelir bilmiyorum. Bu ülkede adalet sağlanmak zorunda. Bıçak kemiğe dayandı. Böyle adalet mi olur? Buna ilk tepki yargının vermesi lazım ama korku dağları aşmış. Adalet sağlanıncaya kadar ben yürüyeceğim. Harekatımızın adı; 'Adalet.' Kaç gün sürer bilmiyorum bu yürüyüş. İstanbul Maltepe Cezaevi'ne kadar yürüyeceğim ama orada bitmeyecek tabi. Bu ülkede adalet tescil edilinceye kadar sürecek. Bu herkese açık bir yürüyüş. Gelenler asla provakasyona teslim olmayacaklar. Adalet için yürüyeceğiz, sırtı kalınlar için yürümüyoruz. Onlar için engel yok. Biz garibanlar için yürüyoruz. OHAL nedeniyle izin verilmezse eğer, yasaklasalar da biz yürüyeceğiz. Bütün dünya görür. Bir ülkenin ana muhalefet lideri yürürse bu bütün dünyada haberdir."

"OHAL kararından beri muhalefete baskı var"

OHAL kararı çıktıktan sonra muhalefete baskı getirildiğini kaydeden Kılıçaroğlu, "OHAL'den sonra hedef Türkiye. Dolayısıyla darbe sürecinin içindeyiz. Bu dönem o darbeleri aratır hale getirdi. Hiçbir suçu olmayan insanların yurt dışına çıkmayı yasaklıyorlar. Kolektif suç haline getirdiler. Biri suçluysa oturur yargılarsınız. İlk kez bu kadar gazeteciler hapiste. Meclis Başkanı'na da söyledim. Parlamento devre dışı" açıklamalarında bulundu. (CNR-FT) - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title