Haberler

CHP Genel Başkanı Baykal Bartın'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Bartın'da Halka Hitap Etti. Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümeti Eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Bartın'da halka hitap etti. Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümeti eleştirdi.

Bartın Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslenen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, hükümetin 4.5 yıl boyunca ülkenin borcunu arttırdığını savundu. Baykal, "Ülkenin iç ve dış borcu 4.5 yıllık AK Parti iktidarı döneminde arttı. Mecliste 200 milletvekili hakkında yolsuzlukla ilgili dosya var. Parlamentoda çoğunluğu sağlayacağız ve 200 dosya hakkında, o kişilerin dokunulmazlığının kaldırılması kararını alacağız. Bu devleti kuranlar, temelleri sağlam atmıştır. Bizim içimizde etnik köken ayrımı yapılacak hiçbir

neden yoktur. Hepimiz aynı milletin parçasıyız, kardeşiz. Kimsenin bizi bölmesine izin vermeyecek ve birlikte yaşayacağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bu yıl 1 milyon 670 bin öğrencinin ÖSS'ye girdiğini ve sınava giren 1 milyon 100 bin öğrencinin dışarıda kalacağını belirtti. Baykal, "CHP iktidara gelmezse yine aynı şeyler olacak. Türkiye'de biz öğrencilerimizi lisede avukat, doktor olacakmış gibi eğitiyoruz ama üçte ikisi bundan sonra böyle olmadığını düşünüyor. 1 milyon 200 bin ailenin, çocukları için harcadıkları paralar ve emeklerinin bir maliyeti var. Yazık, günah değil mi? Bu akıl dışı bir uygulamadır. CHP Buna son

verecek" diye konuştu.

Yeşil kartı da kaldıracaklarını söyleyen Baykal, "CHP'nin hedefi sıfır açlık. Kimseyi aç bırakmayacağız. Adamın altında mercedes var ama cebinde yeşil kart var. Zavallı vatandaşlarımız perişan. Yeşil kart yerine Türkiye Cumhuriyeti'nin nüfus cüzdanı her yerde geçerli olacak" ifadelerini kullandı.

Baykal, mazot üzerindeki Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) de kaldırılacağını belirtti. Baykal, "Mazot üzerinden gereksiz olarak alınan ikinci vergiyi kaldıracağız. Çiftinin mazotundaki ÖTV'yi kaldıracağız. Beli bükülen çiftinin ÖTV'si kaldırılmalı. Güçlendikten sonra yeniden koy. Ama şu anda koyarsan yıkılır. CHP olarak kaldıracağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın mitingi sırasında CHP bayraklarının yanısıra DSP bayrakları da dikkat çekti. Baykal, mitingin ardından Ankara'ya hareket etti.

(MAO-AK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title