Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Böke: "Mersin Milletvekilimiz Fikri Sağlar'ın Basında...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Böke: "Mersin Milletvekilimiz Fikri Sağlar'ın basında yaptığı açıklamalar nedeniyle, hakkında disiplin soruşturması başlatılması için Parti Meclisi'nden talepte bulunulmasına oy birliği ile karar verilmiştir"ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Böke: "Mersin Milletvekilimiz Fikri Sağlar'ın basında yaptığı açıklamalar nedeniyle, hakkında disiplin soruşturması başlatılması için Parti Meclisi'nden talepte bulunulmasına oy birliği ile karar verilmiştir"

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "Mersin Milletvekilimiz Fikri Sağlar'ın basında yaptığı açıklamalar nedeniyle, hakkında disiplin soruşturması başlatılması için Parti Meclisinden talepte bulunulmasına oy birliği ile karar verilmiştir" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleşti. Toplantının gündemini ise CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl düzenlediği basın toplantısıyla paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'ye üye olmasına değinen Böke, dün itibarıyla Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğini kaydetti. Böke, "Artık 80 milyonun bir cumhurbaşkanı yok. Cumhurbaşkanlığı makamında oturan Sayın Erdoğan, bir siyasi partiye üye olarak 80 milyonun cumhurbaşkanı olma konumundan feragat etmiştir" şeklinde konuştu.

"CHP için bundan sonra Sayın Erdoğan yalnızca bir AK Partilidir"

Erdoğan'ın kendileri için artık yalnızca partili birisi ve siyasi bir rakip olduğunu söyleyen Böke, "CHP için bundan sonra Sayın Erdoğan yalnızca bir AK Partilidir. Bu yaşanmış olan açıkça, bir kez daha devletin çökertilmesidir. Devletin çökertilmesi karşısında Cumhuriyetin kurucu partisi olan CHP, üzerine düşen sorumluluğun farkındadır. Hayır, bitmedi. Daha yeni başlıyor. Cumhuriyeti ve devleti çökerten, millet iradesini gasbeden bu gayrimeşru tek adam rejimiyle mücadeleyi, demokrasiye sahip çıkan milyonlarla birlikte yükseltmeye devam edeceğiz. Bu mücadele bitmiş değil, yeni başlıyor. Türkiye mutlaka demokrasiye geri dönecek. Türkiye mutlaka bu tek adam rejiminden kurtulacak ve mutlaka tam anayasasızlıktan anayasal demokrasiye dönecek" ifadelerini kullandı.

"Fikri Sağlar'a disiplin soruşturması"

Böke konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"MYK'mızda yapılan değerlendirmeler ışığında Mersin Milletvekilimiz Fikri Sağlar'ın basında yaptığı açıklamalar nedeniyle, hakkında disiplin soruşturması başlatılması için Parti Meclisinden talepte bulunulmasına oy birliği ile karar verilmiştir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'ye yönelik eleştirileriyle ilgili soruya Böke, "Kimin özgürlüklerden, kimin farklı görüşlerden, kimin demokrasiden korktuğuna dair bir tartışma yapılacaksa, bu tartışma CHP'ye dair değil, AK Parti'ye dair ve AK Parti'nin oluşturduğu Türkiye'ye dair yapılmalı. Onun için bu iç sesiyle kendisini onu baş başa bırakmayı tercih ediyorum. Bizler kendi tarihimizi de cumhuriyet tarihini de çok iyi biliyoruz. Verdiğimiz mücadelede bu bildiğimiz tarih üzerinden yazılacak yeni gelecek için bir mücadeledir. Hayır bitmedi, karikatürlerin konuşabildiği farklı seslerin özgürce konuşabildiği bir Türkiye için biz disiplin içerisinde birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz" karşılığını verdi.

Böke, olağanüstü Parti Meclisi toplantı tarihinin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından belirleneceğini ve en kısa sürede yapılacağını bildirerek, ihraç talebinin olup olmayacağına ise PM'nin karar vereceğini ifade etti.

(PLN-BT-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Selin Sayek Böke Fikri Sağlar Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title