Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun: "Taşeronla İlgili Atılan Adımı Olumlu Buluyorum"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, taşeron işçilerle ilgili düzenlemeye ilişkin, "Bu durum iş dünyasında bir ayıptı ve bu ayıbın da bir an önce giderilmesi gerekiyordu. Atılan adımı olumlu buluyorum. Bununla ilgili adım atılması son derece önemliydi. Katkıda bulunan herkesi kutluyorum ama yeterli bulmuyoruz." dedi.

Torun, CHP Altınordu İlçe Başkanlığını ziyareti sırasında bir gazetecinin taşeron işçilerle ilgili düzenlemeyi nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine, taşeron işçiliğinin kaldırılmasıyla ilgili gerek Mecliste, gerekse de her türlü ortamda mücadele verdiklerini söyledi.

Yaptıkları toplantılarda taşeron işçiliğinin son bulmasını gerektiğini gündeme getirdiklerini ifade eden Torun, aynı işi yapan insanların maalesef farklı ücretler aldıklarına ve farklı sosyal haklara sahip olduklarına dikkati çekti.

Torun, bu durumun kabul edilebilir bir şey olmadığını vurgulayarak, "Bu durum iş dünyasında bir ayıptı ve bu ayıbın da bir an önce giderilmesi gerekiyordu. Atılan adımı olumlu buluyorum. Bununla ilgili adım atılması son derece önemliydi. Katkıda bulunan herkesi kutluyorum ama yeterli bulmuyoruz." diye konuştu.

Düzenlemeye ilişkin henüz tam bilgi sahibi olmadıklarının altını çizen Torun, şöyle devam etti:

"Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının açıklamalarından edindiğimiz izlenime göre, maalesef beklentilerimize cevap vermiyor. Halen ücret konusunda, mevsimlik işçilerin devamlılığı ve belediyede çalışan işçilerle ilgili sorunlar var. Ayrıca sosyal haklarla ilgili henüz bir netlik yok. O yüzden atılan adımı olumlu buluyoruz ama yapılan açıklamalara baktığımız kadarıyla da yeterli değil."

Torun, düzenlemenin sonucunu bekleyeceklerini aktararak, "Konu yeniden revize edilerek, gerçekten taşeron sorununu Türkiye'nin önünden kaldırmak lazım. Eğer bu şekliyle gerçekleşirse beklentilerimize cevap bulmuş olmayız." dedi.

Fındık fiyatları

Torun, fındık fiyatlarına ilişkin ise sezonun tüm üreticiler adına iyi geçmediğini söyledi.

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) piyasaya girerek fiyatın daha da düşmesini belli ölçüde engellediğini belirten Torun, "Bunu inkar edemeyiz ama üreticilerimizin birçoğu da TMO'ya fındık veremedi. Demek ki burada bir eksiklik var. Topyekun bir sıkıntı var. Bunu çözmek lazım." diye konuştu.

Torun, fiyat sorununu çözmek için bazı kararlar alınması gerektiğini ifade ederek, bahçelerin yaşlandığını söyledi.

Dönüm başına verimin düştüğünü dile getiren Torun, öncelikle dönüm başına verimi artırmak gerektiğini aktardı.

Torun, piyasanın tekelleştiğini ve bu tekelleşmeyi kıracak belli çalışmalar yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Fındıkla ilgili en kısa sürede adımlar atılması gerekiyor. Bu adımları atmadığımız sürece sorunların da üstesinden gelemeyiz. Her yıl benzer sorunlarla uğraşıp dururuz." değerlendirmesinde bulundu.

Torun, ocak ayında fındıkla ilgili 4-5 gün sürecek çalıştay düzenleneceğini ve tüm paydaşlarla fındık konusunun ele alınacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Cumhuriyet Halk Partisi Seyit Torun Altınordu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title