Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Vatandaşlarımıza dayatılan bir süreç var ama Ordulular başta olmak üzere yurttaşlarım 16 Nisan'da 'Hayır' diyerek bu dayatmaya en iyi cevabını verecektir.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Vatandaşlarımıza dayatılan bir süreç var ama Ordulular başta olmak üzere yurttaşlarım 16 Nisan'da 'Hayır' diyerek bu dayatmaya en iyi cevabını verecektir." dedi.

Torun, teşkilat üyeleri ile Fatsa ilçesindeki esnafları ziyaret ederek vatandaşlardan halk oylamasında "Hayır" için destek istedi. Esnaf ile de görüşen Torun, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra gazetecilere açıklamada bulunan Torun, halkı bilgilendirmek için seçim çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Ziyaretleri sırasında esnafın sorunlarını da dinlediklerini belirten Torun, "En büyük sorun iş durgunluğu. Birçok esnafımızın bu konuda çok ciddi mağduriyet yaşadığı ortada. İş olmayınca bazı esnaflarımız işçi çıkarmak durumunda kalmış. Bu haliyle çok üzüntü verici." diye konuştu.

Torun, ziyaretler sırasında vatandaşları anayasa değişiklik paketi konusunda bilgilendirmeye çalıştıklarını aktararak, şöyle konuştu:

"Ancak vatandaşlarımızın birçoğu henüz bu paket içerisinde ne olup olmadığını bilmiyor. Biz de kendilerine dilimiz döndüğünce anayasa paketindeki değişikliğin ülkeye ne getireceğini ya da ne götüreceğini anlatmaya çalışıyoruz. Biz halkın neye 'evet' dediğini, neye 'hayır' dediğini bilmesini istiyoruz. Halkımız bu anayasa değişikliğiyle neyin geldiğini, neyin gittiğini bilmeli."

"Sonuçta bir yasa yapmıyoruz, bir anayasa yapıyoruz." ifadesini kullanan Torun, "Önümüzde dayatılan bir süreç var. Maalesef vatandaşımızın önemli bir kısmı bu anayasa değişikliğinin ne anlama geldiğini halen bilmiyor. Bizim de görevimiz bilinmeyenleri gerçekçi bir ifadeyle anlatmak." şeklinde konuştu.

Torun, vatandaşların gündeminde seçim olmadığını, tek gündemlerinin geçim olduğunu savunarak, "Vatandaşlarımıza dayatılan bir süreç var ama Ordulular başta olmak üzere yurttaşlarım 16 Nisan'da 'hayır' diyerek bu dayatmaya en iyi cevabını verecektir çünkü bu halk gerçeği çok iyi görüyor." görüşünü dile getirdi.

Fındık fiyatlarına da değinen Torun, "Üreticinin gözü kulağı fındık fiyatının artması yönünde ancak beklenen artış halen olmadı. En son fındığın kilogramı 10 liraya kadar yükseldi ancak bu fiyat yetersiz çünkü fındığın üretim maliyeti 12-13 lira seviyelerinde. Yani üreticimiz kilogram başında halen 2-3 lira zararda. Üreticimiz bu zararının artık karşılanmasını bekliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Torun, 16 Nisan'a kadar halkın içinde olacaklarını, halka en doğrusunu anlatmak için elinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Politika

Seyit Torun Fatsa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title