Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "O gün Çanakkale'mizden adalet talebimiz her yere yayılacak.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "O gün Çanakkale'mizden adalet talebimiz her yere yayılacak. Çanakkale'mizin hepimiz için özel bir yeri ve anlamı var. Geçmişte Çanakkale ruhuyla nasıl hareket etmişsek, Çanakkale ruhuyla bu ülkeyi kurtarıp, Cumhuriyeti kurmuşsak, adalet talebimizi tekrar Çanakkale'mizden ifade edip, ülkemizde adaletin gerçekleşmesini ve yerini bulması için çalışmalarımızı devam ettireceğiz." dedi.

Torun, CHP Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz ile birlikte 26-29 Ağustos tarihlerinde Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'nda gerçekleştirilecek Adalet Kurultayı için incelemelende bulunmak üzere Çanakkale'ye geldi.

CHP İl Başkanlığında basın mensuplarıyla bir araya gelen Torun, kurultay öncesinde bölgede inceleme yapıp görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

Alanı hazırlamaya başladıklarını ifade eden Seyit Torun, "Şuanda çalışmalar o alanda başladı. 26 Ağustos'a da tam anlamıyla alanımız kurultayımıza hazır hale gelecek. Sizlerinde bildiği gibi bir Adalet Yürüyüşü gerçekleştirdik. ve Ankara'dan İstanbul Maltepe'ye yaklaşık 435 kilometre yürüdük. ve binler, milyonlar bizle yürüdü. ve adalet talebimizi ilettik. Türkiye'de yaşanılan adaletsizliğe dikkat çektik. Bu çok kabul gördü. Türkiye'de adalet talep eden ve hukuksuzluğa karşı çıkan herkes bu anlamda cesaret buldu. ve üzerindeki bu korkuyu, endişeyi bir tarafa bıraktı. Çanakkale'de yapacağımız Adalet Kurultayı yürüyüşümüzdeki talep ettiğimiz adaletin bir açılımı. Yaklaşık 8 ana konuda ve 15-20 üzerinde de farklı konularda adalet talebimizi yenileyeceğiz. Günde öğle ve öğleden sonra olmak üzere iki konu işleyeceğiz." diye konuştu.

Kurultay sürerken belli çalıştaylar yapılacağını anlatan Torun, şöyle devam etti:

"Alan içerisinde Türkiye'de yaşanılan adaletsizliklerle ilgili hukukun gerçekleşmediği belli davalarla ilgili, konularla ilgili bir hafıza sokağımız olacak. Bir adalet kutumuz olacak. Orada daha sonra Çanakkale'mizde inşa edilmek üzere bir adalet anıtı gerçekleştireceğiz. 'Adalet için bir tuğlada sen koy' diyeceğiz. ve yüzyıllara hitap edecek. Türkiye'deki bugün yaşanılan adaletsizliği simgeleyecek bir adalet anıtı da gerçekleştireceğiz. Bunun yanı sıra kurultayımızda bir çok konuda akademik çalışmalar olacak. Bireysel çalışmalar olacak. 4 gün boyunca dolu dolu bir program gerçekleştireceğiz."

"Türkiye'ye tekrar, dünyaya adalet talebimizi o alandan ifade etmiş olacağız" diyen Torun, "O gün Çanakkale'mizden adalet talebimiz her yere yayılacak. Çanakkale'mizin hepimiz için özel bir yeri ve anlamı var. Geçmişte Çanakkale ruhuyla nasıl hareket etmişsek, Çanakkale ruhuyla bu ülkeyi kurtarıp, Cumhuriyeti kurmuşsak, adalet talebimizi tekrar Çanakkale'mizden ifade edip, ülkemizde adaletin gerçekleşmesini ve yerini bulması için çalışmalarımızı devam ettireceğiz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Seyit Torun Çanakkale Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title