Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı Açıklaması

"Halkımızın CHP iktidarına ihtiyacı var."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı,

"Halkımızın CHP iktidarına ihtiyacı var. Bizler bu iktidarı kurgulayacak bir partinin neferleri, bu iktidarı gerçekleştirecek partinin üyeleri, kadroları olarak bu sonuca ulaşmak zorundayız" dedi.

Sarı, CHP Parti Okulu Eğitici Eğitimi Programı kapsamında Akgün Hotel'de düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, bu eğitim programlarının önemine dikkati çekti.

CHP'nin güçlendirilmesi, etkin üyelerle donatılması, parti politikalarının halka daha iyi anlatılabilmesi ve halkla paylaşılması, parti programının bu doğrultuda yürütülmesi açısından bu çalışmanın sistemin bir parçası olduğunu anlatan Sarı, hazırlık aşamasıyla bir yılı aşkın süredir yürütülen bu programın, her aşaması gözden geçirilerek, yeniden değerlendirilerek mükemmel bir noktayla taşınmak istendiğini söyledi.

Tüzük gereği yapılan çalışmaya, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun özel bir ilgisi olduğunu belirten Sarı, parti içinde eğitim çalışmalarını yürütecek kadroların yetiştirilmesini öncelikli bir konu olarak saptadıklarını ifade ederek, "Bugüne kadar yaklaşık bin 700 arkadaşımıza ulaştık. Yürüteceğimiz çalışmalarla bu ay sonunda da bu sayının 2 bine yaklaşmasını hedefliyoruz. Parti içi eğitim çalışmalarının bu boyutunda yetiştirmiş olduğumuz arkadaşlar, parti eğitmenleri olarak kendi örgütlerinde çalışacaklar" dedi.

Sarı, eğitime katılanların bir anlamda bu partinin "öğretmenleri" olacağını, katılımcıların deneyimlerinin de aktarılmasıyla programın "birlikte öğrenme" ilkesiyle devam edeceğini belirtti.

Katılımcılara seslenen Sarı, şunları söyledi:

"Partimiz sizlere umut yüklüyor. Partimiz bu çalışmayla sizlere görev yüklüyor, size bir misyon tanımlıyor. Bu nedenle sizin burada bulunuşunuz önemli ve değerli. CHP olarak biz AKP'nin yarattığı bu karmaşayı, AKP'nin yarattığı bu yetersizliği, bu yetmezliği aşmak durumundayız. Biz CHP olarak halkımızı layık olduğu yönetim biçimine taşımak, layık olduğu bir hükümetle yönetmek isteğindeyiz. Bunun ancak CHP iktidarında gerçekleşeceğini biliyoruz. CHP, sosyal demokrat parti olarak, Atatürk'ün partisi olarak da bu ülkede gerçek anlamda özgürlük zeminini hazırlayabilecek, hak ve özgürlükleri hayata geçirecek, bu iklimi bu atmosferi yaratacak parti. O nedenle halkımızın CHP iktidarına ihtiyacı var. Bizler bu iktidarı kurgulayacak bir partinin neferleri, bu iktidarı gerçekleştirecek partinin üyeleri, kadroları olarak bu sonuca ulaşmak zorundayız. Halkımızı, gerçek anlamda hak ve özgürlüklerle donanmış bir ülkede yaşatmak zorundayız."

Perihan Sarı'nın konuşmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımcılara yönelik yazdığı mektup okundu. Elazığ, Erzincan, Tunceli ve Malatya'dan partililerin katıldığı program, 3 gün sürecek.

Muhabir: İsmail Şen / Ömer Fansa

Yayıncı: Ahmet Ekici - ELAZIĞ

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Kılıçdaroğlu Perihan Sarı Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title