Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı."15-16 Haziran, Emek Hareketinin ve Mücadelesinin Türkiye'deki En...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, 15-16 Haziran 1970'de gerçekleştirilen işçi direnişiyle ilgili olarak, "Emek hareketinin ve mücadelesinin Türkiye'deki en parlak ve en onurlu sayfalarından biri" dedi."15-16"...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, 15-16 Haziran 1970'de gerçekleştirilen işçi direnişiyle ilgili olarak, "Emek hareketinin ve mücadelesinin Türkiye'deki en parlak ve en onurlu sayfalarından biri" dedi.

CHP Trabzon İl Başkanlığı'nın, Varlıbaş Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlediği

"15-16 Haziran Direnişi" konulu konferansa katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı, 42 yıl önce yaşanan direnişten ders çıkartılması gerektiğini savundu.

Tarihi hatırlamanın gelecek açısından ipucu verdiğini ifade eden Sarı,

"Bugün geriye dönüp baktığımızda o gün doğan bir çocuk şu an 42 yaşında bir yetişkin. Neredeyse bir kuşak diyebileceğimiz kesit var arada. Bu süre içerisinde dünyada ve ülkemizde çok şey değişti ve bunlar bizleri etkiledi. Bu olayı her ne kadar sonuç almış bir girişim olarak görsek de bugün geldiğimiz noktada 15-16 Haziran'ın sanki hiç yaşanmamış bir olay olduğunu söylemek mümkün" diye konuştu.

Sendikal bir hakkın geri alınmasının, başka bir hakkın kazanılmasından daha anlamlı olduğunu öne süren Sarı, şöyle devam etti:

"Türkiye'de demokrasinin giderek azaldığını, giderek 1961 Anayasa'nın o dönemde yarattığı havanın tümüyle yok olduğunu görüyoruz. Umutsuz olmaya gerek yok şüphesiz. Özellikle emeğe ve emek hareketine olan güvenimiz çok fazla. Partimizin tarihsel misyonunun gereği olarak da hak ve özgürlük alanlarının yine savunucusu olacağı yönünde hiç kuşkumuz yok. Ama bunun bir an önce gelmesini de eminim hepimiz istiyoruz."

Sarı, 15-16 Haziran direnişinin bir emek hareketi için en önemli örnek olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

"15-16 Haziran, emek hareketinin ve mücadelesinin Türkiye'deki en parlak ve en onurlu sayfalarından biri. Ciddi bir karşı çıkışla emek hareketinin nasıl sonuç aldığının en somut örneği. Ben DİSK'te bulunduğum süre içerisinde bu dönemi yaşantımın en onurlu dönemlerinden birisi olarak nitelendiriyorum. O dönemde gözlemlediğim gibi ciddi ve bilinçli her türlü karşı duruş, egemen güçleri yani yöneticileri geriletiyor. Yeter ki kararlılık ve bilinç olsun. O yüzden 15-16 Haziran'a ben böyle bakmak istiyorum."

Muhabir: Burak Altunöz / Asena Akçay

Yayıncı: İbrahim Uyar - TRABZON

Kaynak: AA / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Perihan Sarı Trabzon Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title