Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öymen: -"bu İktidar İçeride Gerici, Dışarıda Verici, Yakında Gidicidir"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Türkiye'nin, Cumhuriyet Tarihinin En Kritik Döneminden Geçtiğini İleri Sürerek, "Bu İktidar İçeride Gerici, Dışarıda Verici, Yakında Gidicidir" Dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Türkiye'nin, cumhuriyet tarihinin en kritik döneminden geçtiğini ileri sürerek, ''Bu iktidar içeride gerici, dışarıda verici, yakında gidicidir'' dedi.

Öymen, CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ''CHP'nin iktidar politikaları'' konulu panelde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bugün en büyük sorununun rejim sorunu olduğunu savundu.

Türkiye'nin, laik bir devlet niteliğinden çıkarılıp bir İslam devleti haline getirilmek istendiğini öne süren Öymen, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın rejime sahip çıkmak için yaptığı birlik çağrısının bu açıdan önem kazandığını belirtti. Öymen, şunları kaydetti:

''Tehlike o kadar büyüktür ki, sayın Baykal sadece bizim partililerimiz bu mücadelede birlik olsun demiyor. Sadece sol partiler birlik olsun demiyor, 'Cumhuriyete sahip çıkan her kim varsa mutlaka beraber olsun ve bu tehlikeyi mutlaka bertaraf edelim' diyor. 'CHP sağa mı kayıyor' deniyor. Alakası yok. CHP sonuna kadar sosyal demokrat bir parti olarak kalacak. Ancak, yapılan çağrı çok önemli. Rejime herkesin sahip çıkması gerekiyor. Bu iktidarın Türkiye'yi götürdüğü yer Atatürk'ün gösterdiği hedef değil, başka bir yer. Bu anlayışla hep birlikte mücadele etmemiz gerekir.''

-''CİLAYI KAZIDIĞINIZ ZAMAN GERÇEK ORTAYA ÇIKAR''-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, AK Parti iktidarı zamanında sayıları bin 100 civarında olan bazı büyük firmalar ve yeşil sermayenin yılda yüzde 30'lara varan oranda büyüdüğünü ve büyük karlar sağladığını savunarak, medyayı da ellerinde tutan bu kesimin ülkedeki durumu güllük gülistanlık olarak gösterdiğini söyledi. Öymen, ''Bu iktidarın başarılı olduğu sözü bir ciladır. Bu cilayı kazıdığınız zaman gerçek ortaya çıkar'' dedi.

Türkiye'nin dünyadaki 19. büyük ekonomi olduğunu belirten Öymen, refah endeksi sıralamasında ise 92. sırada yer aldığını vurgulayarak, ''Gelir dağılımında ve bölgeler arasında büyük bir adaletsizlik var. 985 bin kişi gece yatağına aç yatıyor, Türkiye'nin yüzde 24.1'i de yoksul. Bu ayıptır'' diye konuştu.

Öymen, Türkiye'nin dünyanın en borçlu 5. ülkesi olduğunu da ifade ederek, ''AK Parti ikitidarı döneminde alınan dış borçlar 100 milyar doları aştı. Bu borç miktarı bundan önceki iktidarların 30 yılda aldığı borçların toplamından fazla. Bu borçları ödeyecek olan vatandaş'' dedi.

Türkiye'nin dış politikada adeta ''teslim olmaya hazır'' bir ülke izlenimi verdiğini savunan Öymen, bu nedenle Kıbrıs ve Avrupa Birliği konularında sürekli baskı ile karşılaşıldığını kaydetti. Öymen, ''Bu iktidarın politikalarını bir cümle ile özetlemek gerekirse; bu iktidar içeride gerici, dışarıda verici, yakında gidicidir'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title