Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç, Manisa'da

Haluk Koç, CHP Manisa İl Teşkilatı tarafından düzenlenen "Cumhuriyet Yürüyüşü"ne katıldı Koç: "Cumhuriyet içi boş bir kavram değildir. 90 yılda oluşturmaya çalıştığımız milli birliğimizin en ...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "Cumhuriyet içi boş bir kavram değildir. 90 yılda oluşturmaya çalıştığımız milli birliğimizin en önemli tarifidir" dedi.

Koç, CHP Manisa Milletvekilleri Özgür Özel ve Hasan Ören, CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan ile partisinin Manisa il teşkilatı tarafından düzenlenen "Cumhuriyet Yürüyüşü"ne katıldı.

Manisa 19 Mayıs stadyumu önünden Cumhuriyet meydanına kadar ellerinde Türk Bayrakları ile sloganlar atarak yürüyen grup, Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu ve anıta çelenk sundu.

Törende konuşan Haluk Koç, şunları söyledi:

"Milli devlet yapımızın ulusal varlığımızın devamı için büyük bir coşkuyla kutlamak zorunda olduğumuz en önemli bayramımız Cumhuriyet, içi boş bir kavram değildir. 90 yılda oluşturmaya çalıştığımız milli birliğimizin en önemli tarifidir. Cumhuriyeti kurmadan önce İstanbul'da bir ülkenin dini ve siyasi yapısını bir İngiliz komutanının eline bir kurşun dahi atmadan teslim edenlere karşı bu coğrafyanın bir baş kaldırışıdır. Bu baş kaldırışın nasıl olduğunu Manisalılar iyi bilir."

Yürüyüşe  İşçi Partisi Manisa İl teşkilatı, Atatürkçü Düşünce Derneği Manisa Şubesi, Türkiye Gençlik Birliği Manisa Şubesi ile Altınokta Körler Derneği üyeleri de katıldı.

Manisa'daki törenin ardından Saruhanlı ilçesine geçerek CHP Saruhanlı İlçe binası önünde partililere hitap eden Koç, cumhuriyet olmadan demokrasi olamayacağını, demokrasinin cumhuriyet ile taçlandırılırsa anlam kazanacağını ifade etti.

"Ancak bugün bu değerlerin nasıl içinin boşaltıldığını, uygulamalarıyla görüyoruz. Onun için demokrasi diyen, demokratikleşme paketi açtığını söyleyene dönüp 'Önce sen demokrasiyi öğren, kendi içinde yaşa, yüreğinde yaşa ondan sonra millete demokrasi tarifi et' diyesi geliyor insanın" diyen Koç bazı değerlerin kaybedilince anlaşıldığını vurguladı.

Koç, şöyle konuştu:

"İçinde yaşarken elinizden gitmekte olduğunu, erimekte olduğunu görürsünüz, aldırmazsınız zaman zaman, duyarsız davranırsınız zaman zaman ama o değer kaybolduktan sonra ne kadar kıymetli ve önemli olduğunu anlarsınız. Tıpkı anne ve babanızın hayatta olduğunda 'Nasıl olsa yaşıyorlar canım' dediğiniz ama kaybettiğiniz de onun yokluğunu anladığınız gibi. Cumhuriyet bizim için hem ana hem baba. Demokrasi de onun en büyük tacıdır."

Ülkenin yerel seçimlere hazırlandığını, bu seçimin cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere yön vereceğini hatırlatan Koç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir kara baskı düzeni uygulanıyor bugün Türkiye'de. Bu düzen içerisinde yurttaşın adalet kavramına güveni kalmamış durumda. Bugünkü iktidara karşı olanlar bir noktada suçlu ilan edilip onlara uygun bir suç imal edilip o suç kişiye giydirildikten sonra ağır hapis cezalarına çarptırılıyorlar. Hukuk, adalet yok. 33 Mehmet'in kanına giren, onları öldürme emri veren bir terörist gizli tanık. Bu ülkeye onuruyla hizmet etmiş bir Genelkurmay Başkanı o tanığın ifadesiyle hapse mahkum oluyor. Ciddi bir dönemden geçiyoruz. Bunun karşısında hep beraber direnmek zorundayız. Şimdi tutturdular, Türk Milleti üzerinden bir tartışma yaratıyorlar. Türk adı bir ırki özellik taşımıyor. Hepimizin ortak adı, herkesin bir inancı var başımız üstüne. Sen şimdi bir yerlerde biriyle pazarlık yaparak, içinde Türk ve Türk Milleti sözleri geçen andımızı kaldırırsan senin bu kavramlarla bir meselen var demektir. Bir şeylerden gocunuyorsun sen demektir. veya sana sipariş verenler sana taşeron işi verenler 'Bu kavramları ucuzlat, içini boşalt' diyorlar.

Meydanlarda yükselen tepkiye dikkat edin. Bunun karşısında hemen inanç sömürüsü başladı. Devlet kılık kıyafet zaptiyeliği yapmaz, devlet kimin ne yiyeceğine ne içeceğine karışmaz. Devlet kaç çocuk yapacağına karışmaz. Bunlar devletin görevleri değil. Laik ve demokratik tüm rejimlerde devletin egemenliğini kullananlar eğitimde yargıda, güvenlikte yürütmede ve yasamada inançlarını ve etkin kökenlerini ifade edecek işaret giysi ve sembol taşımazlar. Hizmet alanları söylemiyorum. Hizmet sunanları söylüyorum. Bu şekilde siyaset yaparsak bunun sonu karışıklığa gider."

Koç, konuşmasının ardından ilçedeki esnafı ziyaret ederek, yerel seçimlerde CHP Saruhanlı Belediye Başkan Adayı Muharrem Ekici'ye destek vermeleri istedi. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Özgür Özel Saruhanlı Haluk Koç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title