Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, halk oylamasına ilişkin, "Sokaktaki bir vatandaşımız niye 'evet' niye 'hayır' konusunda mantıklı bir şekilde bilgilendirilmeli. Anlatmak zorundayız.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, halk oylamasına ilişkin, "Sokaktaki bir vatandaşımız niye 'evet' niye 'hayır' konusunda mantıklı bir şekilde bilgilendirilmeli. Anlatmak zorundayız. 'Evet' oyu veren de başımızın üstünde 'hayır' oyu veren de başımızın üstünde ama 'evet' oyu veren aynı derecede kutsal değil bence. Çünkü vebali var." dedi.

Halk oylaması çalışmaları kapsamında geldiği Çorum'da partisinin il başkanlığını ziyaret eden Koç, halk oylamasına az bir süre kaldığını, anayasa değişikliğinin Türkiye'nin geleceği açısından büyük önem arz ettiğini bildirdi.

Geçmişte de tartışılan sistem değişikliğinin yeniden Türkiye'nin gündemine getirilmesinin doğru olmadığını savunan Koç, anayasa değişikliğiyle tek kişinin her türlü kuruma ve Türkiye'nin tüm kaderine hükmedeceğini belirtti.

Koç, "Kimse darılmasın, gücenmesin. Kötü söz söylemiyoruz, yapıcı dil kullanıyoruz ama bu arızalı bir siyaset hali" diyerek, şöyle devam etti:

"Hepsini geçelim. 18 yaş, 600 milletvekili, yargı, tek adam, şudur, budur... Allah aşkına bu getirdiğin değişiklikle hangi sorunumuzu çözeceksin? Çorum'un göç sorununu mu, hayvancılık sorunu mu çözeceksin? Türkiye'nin eğitimini mi çözeceksin, ne yapacaksın? 'Türkiye uçacak' diyorlar. Ne yapacaksın, motor mu takacaksın Türkiye'ye? 15 yıldır uçuramadın. Ayıptır, günahtır. Aklımızla oynamayın. Hep beraber büyük bir çaba içerisinde olmaya devam edeceğiz. Son güne kadar son saate kadar birer kişiyi ikna etmeye çalışın ne olur. Bilhassa bayan kardeşlerimiz. Sizlere çok daha fazla iş düşüyor. Herkes günde bir kişi döndürse kardır."

Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilere de değinen Koç, "Karışmayacağız, etmeyeceğiz diyoruz ama Allah Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na sabır versin. Ben onun yerinde olmak istemem. Ciddi söylüyorum, çok büyük bir sabır gösteriyor. Her biri, en büyüğünden ortancasına, küçüğüne kadar ağzını açtıkça Sayın Kılıçdaroğlu. Ne yaptı size Kemal bey? Ne yaptı ya? Büyük bir sabır gösteriyor. Bir gerçeği anlatmaya çalışıyor. Tek kişinin yanlışlığını anlatmaya çalışıyor. Ağzını, dilini hiç bozmuyor tüm saldırılara rağmen." ifadesini kullandı.

Koç, anket sonuçlarına göre 'hayır' oylarının açık ara önde olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

"Şu anki tabloda çok açık bir şekilde 'hayır' çıkacağı görülüyor ama bu gevşemek anlamına gelmez. Partiler üstü bir seçim bu, partiler arası bir seçim değil. Bu ülkede sorumluluğu ortak hisseden herkesin bu çorbada tuzu olması gerekiyor. Onun için sokaktaki bir vatandaşımız niye 'evet' niye 'hayır' konusunda mantıklı bir şekilde bilgilendirilmeli. Anlatmak zorundayız. 'Evet' oyu veren de başımızın üstünde, 'hayır' oyu veren de başımızın üstünde ama 'evet' oyu veren aynı derecede kutsal değil bence. Çünkü vebali var. O vebali siz biliyorsunuz. Tamam verdin kardeşim, demek ki uyaramadık, kabahat bizde. Tam anlatamadık. Yine sen suçlu değilsin biz suçluyuz. Verdiğin 'evet' oyunun niye yanlış olduğunu biz anlatamadık."

Ziyarette, CHP'ye üye olanlara, Genel Başkan Yardımcısı Koç, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi tarafından rozet takıldı.

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Haluk Koç Türkiye Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title