Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Kaleli, Radyocuları Ziyaret Etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa 1. sıra milletvekili adayı Sena Kaleli, Radyo Günü dolayısı ile radyoları ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa 1. sıra milletvekili adayı Sena Kaleli, Radyo Günü dolayısı ile radyoları ziyaret etti.

Alınan bilgiye göre, ziyaretlerinde Türkiye'nin radyo yayıncılığına bundan tam 84 yıl önce 6 Mayıs 1927'de başladığını ifade eden Kaleli, radyo yayıncılığını önemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yüz yüze gelmeden milyonlarca kişiye ulaşan radyocuların, çok zor bir iş yaptıklarını vurgulayan Kaleli, "Birçok insan için yüz yüze konuşmak çok kolaydır ancak radyocular sadece bir mikrofon karşısında saatlerce dinleyicileri ile iletişim halinde kalıyorlar. Günümüzde şehirlerin kalabalıklaşması ile ulaşımda harcanan zaman daha da fazlalaştı. Bu boyutu ile çoğumuzun büyük bir zamanı araç içlerinde geçiyor. Bu da radyolara en fazla ihtiyaç duyduğumuz zaman haline geldi. Yayıncılığın bu kadar gelişmediği dönemlerde büyük ihtiyaç olan radyo şimdi hala bu misyonunu sürdürüyor. Sosyal medya kanalları üzerinden radyolardan istek şarkılar tarlada çalışan köylülerimizden tutun da parkta oturan gençlerimize kadar birçok kişiden gelebiliyor" diye konuştu.

Teknoloji ile yarışan toplumlar haline gelindiğini belirten Sena Kaleli, şöyle devam etti:

"Biz teknolojinin bu kadar hızlı geliştiği bir dönemde yaşıyoruz. Bu boyutu ile ülkelerin kalkınmasında teknoloji büyük önem kazandı. Radyoda, televizyonda ya da internette. Ama şu anda internetin kısıtlanması, insanların bir kalıba sokulması konuşuluyor. Baskı yapılarak Çin, İran gibi ülkelerin seviyesine çekilmeye çalışılıyor. İnsanların bu kadar kalıplara sokulmak istenmesinin tek nedeni var o da insanlarımızı tek yönlü düşünen insanlar haline getirebilmek. Diğer tarafta ise basın özgürlüğü ciddi anlamda kısıtlanmış durumda. 196 ülkede yapılan basın özgürlüğü araştırmasında Türkiye 112. sırada. Avrupa'da en son sırada. Türk basını yarı özgür kategorisinde değerlendirilmiş. Basın kısıtlandı, internet kısıtlanmaya çalışılıyor. Bu ülke bu baskıları hak etmiyor. "

CHP Bursa 4. sıra milletvekili adayı Aykan Erdemir ise, "CHP şu anda sosyal medyada en fazla çalışma yapan parti. 2 milyon gencimiz partimizin politikalarını internet üzerinden indirmiş. Aile Sigortası ve diğer projelerimiz de büyük rağbet görüyor. Ama şu anda konuşulan internete yönelik baskı ülkemiz için büyük bir tehdit" değerlendirmesini yaptı.

- BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title