Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çıray Açıklaması

"SGK zamları derhal geri almalı, sigortasız vatandaşa ücretsiz muayene ve sağlık hizmeti vermelidir"

CHP Genel Başkanı Aytun Çıray, muayene ve tetkik ücretlerine yapılan zammın geri alınmasını, sigortasız vatandaşa ücretsiz sağlık hizmeti verilmesini istedi.

Çıray, yazılı açıklamasında, Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK), Sağlık Uygulamaları Tebliği'nde gerçekleştirilen değişiklikle, sosyal güvencesi olmayan vatandaşların muayene ve tetkik ücretlerine "fahiş oranda" zam yapıldığını savundu.

Sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşların muayene ücretlerinin yüzde 100 arttırılarak, 15 liradan 30 liraya çıkarıldığını, tetkik ücretleriyle diğer sağlık hizmetlerine de zam yapıldığını belirten Çıray, "bu zamlarla parası olmayan işsiz ve yoksul vatandaşların yaşamının daha da zorlaştığını" ifade etti.

Çıray, "SGK, zamlar derhal geri alınmalı ve sigortasız vatandaşa ücretsiz muayene ve sağlık hizmeti vermelidir" değerlendirmesinde bulundu.

Halkın cebinden yaptığı sağlık harcamalarının 2002'ye göre 5 kat arttığını öne süren Çıray, hükümetin işsiz olan, SGK'ya müracaat etmeyen veya edemeyen, primlerini cebinden ödeme imkanı olmayan milyonlarca insana sahip çıkmadığını iddia etti.

Aytun Çıray, zamların SGK açığını kapatmak için yapıldığını da savundu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Aytun Çıray Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title