Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, İstanbul'da depreme karşı en sağlam zemine Gaziosmanpaşa olduğunu belirterek, "İlçenin birçok mahallesi 'riskli alan' ilan edilerek kentsel dönüşüme gidileceği duyurulmuştur.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, İstanbul'da depreme karşı en sağlam zemine Gaziosmanpaşa olduğunu belirterek, "İlçenin birçok mahallesi 'riskli alan' ilan edilerek kentsel dönüşüme gidileceği duyurulmuştur. Ancak bu riskin ne olduğu anlaşılmamıştır." dedi.

CHP İstanbul Milletvekilleri Dursun Çiçek ve Didem Engin'in de yer aldığı bir grupla birlikte Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi'ndeki kamulaştırma ve kentsel dönüşüm alanlarını ziyaret eden Cankurtaran, vatandaşlarla sohbet etti.

Cankurtaran, İstanbul'un depreme karşı en sağlam zeminine sahip olan Gaziosmanpaşa'nın birçok mahallesinin "riskli alan" ilan edilerek kentsel dönüşüme gidileceğinin duyurulduğuna dikkati çekerek, "Ancak bu riskin ne olduğu anlaşılmamıştır. Daha ilk günlerden beri vatandaşlara doğru bilgi verilmemiştir. 'Bizim haklarımız ne olacak' diyen insanlara 'merak etmeyin kimsenin hakkını yemeyiz' gibisinden genel geçer cevaplar verilerek durum geçiştirilmiştir." ifadelerini kullandı.

Son olarak alınan "acele kamulaştırma" kararını eleştiren Cankurtaran, CHP olarak kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını kaydederek, "Kentsel dönüşüm yerinde ve oradaki insanların yaşam kültür kalitesini arttıracak daha iyi bir yaşamı hedefleyen bir dönüşüm olmalıdır. Mahalleleri dağıtarak kültürleri yok ederek bu şehri daha yaşanır bir yer haline getiremezsiniz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziosmanpaşa Yasemin Öney Cankurtaran İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title