Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Batum:

Süheyl Batum, 'CHP, Seçimde Mutlaka ve Mutlaka İktidarı Ele Geçirip, Türkiye İçin Verdiği Tüm Sözleri Tutarak, Ülkeyi İçinde Bulunduğu Bu Korkutucu Durumdan Çıkartacaktır' Dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, 'CHP, seçimde mutlaka ve mutlaka iktidarı ele geçirip, Türkiye için verdiği tüm sözleri tutarak, ülkeyi içinde bulunduğu bu korkutucu durumdan çıkartacaktır' dedi.

Batum, CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok ve Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim ile partisinin Giresun İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 12 Haziranda yapılması planlanan seçimlerde CHP'nin mutlaka iktidara geleceğini iddia etti.

Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üslubunu eleştiren Batum, 'Artık neredeyse konuştuğu zaman Radyo Televizyon üst Kurulunun (RTÜK) çocukların zarar görmemesi için televizyonlara yasak getirmek zorunda kalacağı bir başbakanla Türkiye'nin yönetilebilmesi mümkün değildir. Sayın Başbakan, belirli yasaların çıkmasına tepki gösterenlere inanılmaz tepkiler gösteriyor. Sonra da geri dönüyor 'kusura bakmayın ben biraz kızdığımda ağzımdan çıkanı kulağım duymuyor ona verin' diyor. Türkiye'de ve dünyada böyle bir başbakan örneği varsa hep beraber konuşalım' dedi.

İktidara gelen siyasi partilerin daha önce söylediklerini yapmamalarının ülkenin en büyük sıkıntısı olduğunu ifade eden Batum, şunları söyledi:

'Recep Tayyip Erdoğan, söz söyledi diye 10 aya mahkum olan, pankart astığı için 18 aya mahkum olan çocukların yer aldığı bir siyasal rejim getirdi. Çocuklarını, gençlerini döven bir siyasal sistem getirdi. Biz bunu kıracağız. Kırarken de yalan söylemeyeceğiz. Biz bir tek şey söylediğimizde mutlaka ama mutlaka yapacağız. Eğer yapamazsak razıyız, bizi Galatasaray maçından kaçan Recep Tayyip Erdoğan'a çevirsinler. CHP seçimde mutlaka ve mutlaka iktidarı ele geçirip, Türkiye için verdiği tüm sözleri tutarak, ülkeyi içinde bulunduğu bu korkutucu durumdan çıkartacaktır.'

Batum, bir gazetecinin 'Ergenekon' davasının bazı tutuklu sanıklarının milletvekili adayı gösterilmesiyle ilgili önerisinde ısrarlı olup olmadığına yönelik sorusunu şöyle yanıtladı:

'Ben hiçbir gün 'karar verdim, bunları milletvekili adayı yaptım' demedim. 'Parti Meclisine önereceğim' dedim. Neden önerdim biliyor musunuz? Türkiye'de iktidar bir dünya kurdu. Yandaşlarını etrafına topladı. Bunu görmezden geliyor, hiç yokmuş gibi davranıyor. Türk insanı özünde iyidir, şefkatlidir, acıma duygusu vardır. Şimdi bunlar Türk halkının yapısına da aykırı olan, Atlantik ötesindeki dostlarımız kurduğu için bu sistemi, acayip bir yapı oluşturdular. Aydınlar bugün herkesin gözünün içine baka baka 'boş ver ya yatsın bunlar' diyor. Türkiye'nin görmediği şeyler bunlar. Hala ısrarlıyım. Genel Başkanımız dahil kimse 'böyle birşeyi sakın önerme' demedi. Benimle aynı yetkiye sahip olan 79 arkadaşım var. Ben yine önereceğim, 'bu yöntemi değil başkasını benimsiyoruz' derler. Hiç kimse bu hukuksuzlukları görmezden gelmemizi beklemesin artık. Parlamentoda da o yaratılan korkunç durumu gördük ve 5 arkadaşımız Adalet Komisyonundan istifa etti. Dinleniyor muyum diye telefonla konuşamıyoruz. İçine sehven birileri bir şeyler yerleştirir diye bir yere bırakamıyorum. Sehven hukuk devleti bu. CHP olarak sehven hukuk devletini hukuk devletine dönüştüreceğiz.'

(GL-ME-HRN-SEB) - GİRESUN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title