Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba'dan Dünya Barış Günü açıklaması Açıklaması

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Dünya Barış Günü vesilesiyle kutuplaşmayı, farklılıkları ve siyasi çıkarları değil, insanlığı savunmalı ve geleceğimize sahip çıkmalıyız." ifadesini kullandı.

Ağbaba, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, işçiye, emekçiye, mülteciye, kadına, çocuğa, insanlığa savaş açanlara karşı toplumsal barışı ve yaşamı savunacaklarını belirtti.

İşçilerden emekçilere, azınlıklardan mültecilere, kadınlardan çocuklara kadar tüm insanlığın yaşam savaşı verdiğine dikkati çeken Ağbaba, "Saray iktidarı, ekonomik kriz ve pandemi sürecinin paniğiyle koltuğu kaybetmemek uğruna toplumsal barışı ve yaşam hakkını hedef alıyor. Sosyal medyadan alenen silahlanma ve katliam çağrıları yapılıyor, savaş çığırtkanlığına bilerek göz yumuluyor." iddiasında bulundu.

Ağbaba, insanların adalet ve yaşam hakkı adına sosyal medyadan medet umduğunu savunarak, şöyle devam etti:

"İç barışı sağlamakla görevli olanlar, kendinden olmayanları ölümle tehdit ediyor. Böyle bir iklimde, ülkeyi uçuruma sürükleyenlere karşı, barışı ve yaşamı savunmak, din, dil, ırk, siyasi görüş ayrım etmeksizin hepimizin ortak görevi olmalıdır. Dünya Barış Günü vesilesiyle kutuplaşmayı, farklılıkları ve siyasi çıkarları değil, insanlığı savunmalı ve geleceğimize sahip çıkmalıyız."

Orta Doğu'da Suriyelilerin, Süryanilerin, Ezidilerin, Türkmenlerin, Kürtlerin sokak ortasında katledildiğini ifade eden Veli Ağbaba, şunları kaydetti:

"Milyonlar yerlerinden yurtlarından ediliyor, emperyalist hevesler insanlığı katlediyor. Suriye'de yüz binlerin ölüm acısı, milyonların mültecilik travmasıyla perçinleşiyor. Filistinli kardeşlerimiz, İsrail'in kuşatması altında ölüm kalım mücadelesi veriyor. Sadece Orta Doğu'da değil, Amerika'da dahi insanlık değerlerine karşı savaş açanlar, siyahileri sistematik ırkçılığa maruz bırakıyor. Tüm bunlara karşı barışı ve yaşamı savunanlar direnerek adil ve eşit bir dünya için mücadele etmektedir.

Biz, CHP olarak, emperyalist, ırkçı ve cinsiyetçi politikalara karşı hayatın her alanında, insan olmanın erdemlerine sahip çıkarak yaşam hakkını sonuna kadar savunacağız. 'Coğrafya kader olmasın' şiarıyla barış ve yaşam için mücadele edenlerin direnişlerine destek olacağız. Ülkemizde geleceğimizi çalmak isteyenlere karşı ısrarla toplumsal barışı savunacağız."

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Dünya Barış Günü Veli Ağbaba Haberler

Bakmadan Geçme

Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title