Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, bir ülkede insan hakları savunucularının korunmasının, insan haklarına sahip bir toplumun varlığını ifade ettiğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, bir ülkede insan hakları savunucularının korunmasının, insan haklarına sahip bir toplumun varlığını ifade ettiğini söyledi.

Ağbaba, CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ve CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan ile bazı kadın hakları derneklerinin temsilcileriyle Mecliste basın toplantısı düzenledi.

Geçtiğimiz günlerde Büyükada'da gözaltına alınanlardan İdil Eser, Ali Ghavari, Peter Steudtner, Veli Acu, Günal Kurşun, Özlem Dalkıran, Nalan Erkem ve İlknur Üstün'ün tutuklandıklarını ifade eden Ağbaba, "Tutuklanan kişiler Türkiye'de insan hakları alanında çalışmaları ile tanınan değerli isimlerden oluşmakta. Yıllardır bu alanda verdikleri mücadele Türkiye'de ihlallerin engellenmesine katkı sunmuştu." dedi.

Ağbaba, insan hakları savunucularının korunması hususunun hem iç hukuk hem de uluslararası hukuk kuralları ile güvence altına alındığını anlattı.

OHAL döneminde çok sayıda insan hakları örgütünün kapatıldığını, açılan davalarla pek çok hak savunucusunun baskı altına alındığını öne süren Ağbaba, "Bir ülkede insan hakları savunucularının korunması, insan haklarına sahip bir toplumun da varlığını ifade eder. Bu insanların birçoğunun ortak özelliği herkesin hakkını savunmuş olmalarıdır. Tutuklanan arkadaşlarımız geçmişte AKP Genel Başkanının hakkını hukukunu da savunmuş insanlardır. Bu durum, Türkiye'nin dünya ile ilişkilerini zedelemektedir. CHP olarak hak savunucularının yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"OHAL'in amacını çoktan aşmış olduğunu görüyoruz"

Şenal Sarıhan ise "OHAL bahane gösterilerek muhalif kesimlere uygulanan baskının insan hakları savunucularına geldiğini" iddia etti.

İnsan hakları savunucularının herhangi bir baskı ile karşılaşmamaları gerektiğini belirten Sarıhan, "Türkiye'de ilan edilen OHAL'in amacını çoktan aşmış olduğunu görüyoruz. Gözaltına alınan bu insanlar Büyükada'da insan hakları konusunda bir çalışma için bir aradadırlar. Bir eğitim çalışması içerisindedir. Ancak bunun bir algı yönetimiyle casusluk faaliyeti gibi yayıldığını hepimiz biliyoruz. Basının, bu 10 insanla ilgili cadı avı başlatmaları insan hakları sorununun nerede ve ne durumda olduğuna işaret etmektedir." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Şenal Sarıhan Veli Ağbaba Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title